USR cere limitarea mandatelor rectorilor

215
USR cere limitarea mandatelor rectorilor - siglausr-1581498164.jpg
Uniunea Salvați România contestă modificările aduse la Legea Educației, care ar permite rectorilor să ocupe mai mult de două mandate succesive, și anunță că a depus din nou proiectul legislativ privind limitarea acestor mandate.

"USR consideră că amendamentul depus de senatorul PSD Liviu Pop la Legea Educației, votat pe 10 februarie în Senat, este un cadou pentru rectorii cu carnet de partid sau care au făcut favoruri politicienilor. Unul dintre rectorii care va beneficia de acest cadou este Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției și în prezent rector la Universitatea Ioan Cuza din Iași, care a slujit infractorii din PSD și a modificat legile justiției", se arată într-un comunicat USR.

Conform aceleiași surse, în aprilie 2019, parlamentarii USR Cristina Iurișniți și Vlad Alexandrescu au depus un proiect de lege care propunea limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maximum două, însă propunerea a fost respinsă.

"Astăzi, 11 februarie, USR a depus din nou proiectul legislativ privind limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maxim două și care prevede și o pondere de 25% pentru studenți din numărul total de electori în cadrul alegerii rectorilor. USR susține democratizarea universităților și va continua lupta împotriva cumulului de putere a rectorilor susținuți politic", reiese din comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.442 secunde