USL scade în sondaje

235
1
USL are în august 57,1%, dar a scăzut cu aproape zece procente față de perioada anterioară suspendării lui Traian Băsescu, potrivit unui sondaj IMAS realizat în perioada 9-14 august.

Dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, USL ar obține voturile a 57,1% din români, potrivit sondajului realizat pentru "Adevărul" de IMAS în perioada 9-14 august.

Pe următoarele locuri se clasează PDL cu 17,8%, PP-DD cu 14,1% și UDMR cu 5,8%, în timp ce restul formațiunilor politice nu ar depăși pragul electoral.

Pe de altă parte, suspendarea lui Traian Băsescu pare să fi fost un balon de oxigen pentru PDL, partid aflat în cădere liberă în lunile care au precedat atacul USL.

În aprilie, PDL se stabilizase la 18%, dar pierderea guvernării și a alegerilor locale a adus partidul la 14,5% în mai și la 12,7% în iunie, scorul cel mai slab din ultimii doi ani de zile. Strategiile PDL au părut lipsite de succes, publicul nefiind impresionat nici măcar de schimbarea lui Emil Boc cu Vasile Blaga în fruntea partidului. În schimb, alegătorii democrat-liberalilor au fost "mobilizați" de declanșarea operațiunii de suspendare, partidul crescând în iulie la 16,3%, iar în august la 17,8%.

Comentează știrea

referend
4 septembrie 2012
scade ???

Nu mai scrieti că ... vă credem ! A scăzut USL și s-a mărit la pedelaci... Bravos !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2453 secunde