UDTTMR, reprezentată de președintele Gelil Eserghep la seminarul de la Târgu Mureș

197
1

Articole de la același autor

Președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Gelil Eserghep, a participat, ieri, alături de conducerea Uniunii Federale a Naționalităților din Europa și de alți reprezentanți ai organizațiilor comunităților etnice din România la seminarul cu tema "Inițiativa cetățenească europeană pentru protecția minorităților naționale". Evenimentul a avut loc la Târgu Mureș și a fost organizat de Fundația Culturală Dr. Bernády György. 


Seminarul este parte a "Inițiativei Cetățenești Europene", lansată de Uniunea Federală a Minorităților din Europa, Uniunea Democrată Maghiară din România și Partidul Popular din regiunea autonomă Tirolul de Sud din Italia, întâlnirea de la Târgu Mureș a reprezentanților minorităților etnice din țara noastră cu conducerea FUEN venind în sprijinul acestui megaproiect transcultural.
Prin "Inițiativa Cetățenească Europeană" se urmărește să se solicite Comisiei Europene întărirea măsurilor de protecție a minorităților naționale și etnice, în limitele competențelor sale. 


"În cele 47 țări din Europa trăiesc aproximativ 340 de minorități naționale autohtone cuprinzând în total circa 100 de milioane de persoane. Astfel, fiecare al șaptelea european face parte de fapt dintr-o minoritate națională sau grup etnic. De asemenea, față de cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, numai în cadrul UE există peste 60 de limbi regionale sau minoritare, vorbite de circa 40 de milioane de oameni.


Prin deviza sa "Unitate în diversitate", Uniunea Europeană își asumă cu mândrie acest mozaic multicultural, cel puțin la nivel declarativ. Lucrurile sunt mai puțin bine orânduite însă la nivel legislativ, problema minorităților fiind delegată la nivelul de competență al statelor membre, uniunea limitându-se la câteva prevederi generale care se încadrează în categoria generală a drepturilor omului, respectiv la interdicția discriminărilor de orice natură", susțin organizatorii seminarului, desfășurat sub deviza "Nu ești singur! Un milion de semnături pentru diversitatea europeană". 


Referitor la participarea la acest seminar și la importanța sa, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a declarat: "Uniunea Europeană însăși este o structură care are la bază principiul diversității, iar faptul că minoritățile etnice din România s-au reunit în cadrul acestui seminar și au discutat aspecte ce țin de statutul nostru, nu atât la nivel național, cât la nivel european, este un semnal clar că noi, minoritățile etnice de oriude, avem un rol foarte important, lucru de care suntem și noi conștienți".




Comentează știrea

dogan iusuf
14 septembrie 2013
santaj mutual

Cum a ajuns Gelil presedinte,cand a candidat nu avea nicio functie in UDTTMR,conform Statului cererea de a putea candida trebuia respinsa dela inceput.Mai multe organe de control ale statului au facut controale si au gasit 1 munte de nereguli,s-au alcatuit dosare cu care Gelil a reusit sa fie"ales"la alegerile cu jandarmi si cu liste de alegatori,toti din vechea conducere ale Uniunii.Cine pune la dispozitia lui Gelil jandarm si dosare?Parchetul ar trebui sa se autosesizeze.Acuma Gelil peste tot,n-a permis sa avem consilieri locali,nici la primarie ,nici la judet.Ar fi permis daca era posibil sa fie tot el unicul candidat,aveam 5 locuri la judet?La paranoia lui ar fi fost tot el ptr. toate 5 locuri,la fel la primarie.Paranoia,banii si ordinele primite de a nu lasa competenta sa ocupe vreo functiein UDTTMR si avem atatia!!Va merge la toate reuniunile,intalnirile,simpozioanele de pretutineni.Turcia s-a prins in ce fel de ape se scalda,eu personal voi avea grija sa nu poata merge in America.

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Seminar de urgență SMURD
Pagina a fost generata in 0.5221 secunde