Trei parcuri noi în orașul Năvodari, finanțate cu fonduri europene

663
Trei parcuri noi în orașul Năvodari, finanțate cu fonduri europene - parcnavodari-1588955572.jpg

Articole de la același autor

Primăria Orașului Năvodari a început construirea a trei noi parcuri în orașul Năvodari, pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. Proiectul denumit "Îmbunătățirea mediului urban prin amenajarea de parcuri, scuaruri publice și spații verzi în orașul Năvodari", în valoare de 21 milioane lei, este finanțat din fonduri europene.

Acesta prevede amenajarea de noi spații verzi pe o suprafață de aproximativ 48.816 mp, mai exact, trei noi parcuri. Primul parc se va afla în zona străzii Midiei, al doilea în zona Pieței de Pește – Faleză/Front Canal și cel de-al treilea în zona La Grătare. Potrivit proiectului, 90% din suprafața terenului va fi ocupată de spații verzi amenajate estetic, iar pe 10% se vor monta mobilier urban de tip băncuțe, coșuri de gunoi și se vor amenaja ochiuri de apă, pergole decorative. Pentru copii sunt prevăzute locuri/complexe de joacă, leagăne și balansoare, parcurile nou amenajate urmând să devină spații optime pentru petrecerea timpului liber. De asemenea, vor fi plantate foioase, conifere și arbuști decorativi, iar spațiile verzi vor fi prevăzute cu rulouri de gazon și flori. În plus, se vor realiza ochiuri de apă și se va amenaja un lac artificial de dimensiuni reduse, parcurile urmând să fie prevăzute cu stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice. Totodată, aleile pietonale vor fi finisate cu piatră naturală (granit).

"Astăzi am început lucrările de construire a trei parcuri noi în orașul Năvodari, pe o suprafață de cinci hectare. Proiectul, în valoare de 21 milioane lei, este finanțat din fonduri europene. Prin implementarea acestui proiect, orașul Năvodari va deveni cea mai verde localitate din Dobrogea, cu cea mai mare suprafață de spațiu verde per cap de locuitor (10,8 mp/locuitor)", a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Proiectul este în valoare de 21.123.241,26 lei (inclusiv TVA), din care 17.954.755,07 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 2.746.021,36 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 422.464,83 lei este contribuția orașului Năvodari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2918 secunde