Traian Băsescu a vorbit despre moartea Regelui Mihai: A fost un șef de stat de vremuri grele

974
1
Traian Băsescu a vorbit despre moartea Regelui Mihai: A fost un șef de stat de vremuri grele - basescu4465x390-1512476969.jpg
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre moartea Regelui Mihai.

"A murit un fost șef de stat. Din patru am rămas trei. A fost un șef de stat de vremuri grele. Dumnezeu să-l ierte. Nu aș comenta și altceva, nu sunt pregătit", a spus Traian Băsescu, întrebat ce sentimente îl încearcă la decesul fostului suveran român pentru ziarul Libertatea.

Regele Mihai a murit astăzi, la vârsta de 96 de ani. Casa Regală anunțase că fostul suveran al României primise Sfânta Împărtășanie.

Starea de sănătate a Regelui se deteriorase de ceva vreme, iar el și-a petrecut ultimele luni din viață la reședința sa din Elveția, înconjurat de medici. Mihai I se retrăsese din viața publică în anul 2016, din cauza stării sale precare de sănătate. Majestatea Sa suferea de leucemie cronică.

S-a născut la Sinaia pe 25 octombrie 1921 și a domnit în România în două etape (20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947).

Regele Mihai I al României a fost fiul principelui moștenitor Carol și a moștenit de la naștere titlul de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen, titlu la care a renunțat mai târziu. Mihai I a urcat pe tronul României după ce bunicul său, regele Ferdinand, a decedat, iar tatăl principelui a renunțat la tron în favoarea fiului în decembrie 1925, scrie realitatea.net



Comentează știrea

europeanu
8 decembrie 2017
Educatia bolsevico-comunista

Spune basescule educat de comunisti, nu vrei si tu macar un vagon din trenul cu care a aplecat MS din tara ? Spune drept !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8045 secunde