Theodor Paleologu: Am votat pentru o Românie a respectului

173
Theodor Paleologu: Am votat pentru o Românie a respectului - 383062-1573379216.jpg
Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a declarat că a votat pentru o "Românie a respectului" și a afirmat că românii trebuie "să ceară respect din partea celor care îi conduc".

"Am votat pentru o Românie a respectului: respect pentru muncă, respect pentru educație, respect pentru moștenirea culturală și spirituală a României și a Europei, respect pentru toate vârstele, pentru tineri și bătrâni, pentru românii din România și din afara țării, pentru România respectului față de toți românii. Și, de asemenea, trebuie ca românii să ceară respect din partea celor care îi conduc", a afirmat duminică Paleologu, la Liceul "Spiru Haret" din Sectorul 2 al Capitalei.

El a adăugat că votul înseamnă a îndeplini o îndatorire, "un act sacrosant în democrație".

"A vota înseamnă a îndeplini o îndatorire, e un act sacrosant în democrație, este o chestiune de respect și am votat pentru că în primul tur nu se votează 'contra', în primul tur se votează 'pentru'. Pentru valori, pentru credințe, pentru convingeri, pentru idei, pentru idealuri. Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive și de a munci în România, am votat pentru ca tineri ca el, oameni din generația lui să aibă motive să rămână în România și să contribuie la bunăstarea acestei țări", a subliniat Theodor Paleologu.

El a menționat că liceul unde a votat este unul cu un trecut istoric, printre cei care au studiat la "Spiru Haret" numărându-se și tatăl lui.

"Am votat într-un liceu istoric al Bucureștiului, unde a studiat în anii '30 tatăl meu, unde au studiat alți mari intelectuali români precum Mircea Eliade, Steinhardt (n.r. Nicolae), Octavian Paler sau Andrei Pleșu.

Paleologu a fost însoțit la vot de președintele PMP, Eugen Tomac, și de alți membri din conducerea partidului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.423 secunde