Țărăniștii vor să meargă la Primăria Constanța cu Gheorghe Caruțiu

494

Articole de la același autor

Țărăniștii din Constanța au intrat în linie dreaptă pentru alegerile din 5 iunie și, drept dovadă, se reunesc, duminică, în cadrul unui eveniment al partidului pentru a-și prezenta candidații pentru funcțiile de primari, consilieri locali și consilieri județeni în Constanța.


"Evenimentul de lansare a candidaților din Constanța a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat va avea loc, duminică, de la ora 11.00, în sala de conferințe a hotelului Ibis din Constanța. La eveniment, va participa conducerea națională PNȚCD, respectiv președintele Aurelian Pavelescu, prim-vicepreședintele Nick Teodoreanu și secretarul ge-neral Eduard Agoston", a declarat președintele Organizației Județene a PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc.


El a mai adăugat că partidul pe care-l reprezintă are intenția de a aduna voturile și, în acest sens, au fost pregătiți candidați buni, precum profesorul universitar Gheorghe Caruțiu sau a încheia anumite alianțe pentru susți-nerea unor candidați de la alte partide.


"De exemplu, la Mangalia avem o înțelege foarte interesantă, se numește Alianța pentru Mangalia. Vrem să adunăm voturile nu să se ducă spre PNL sau PSD. Drept urmare, noi susținem la primărie candidatul ALDE, pe Leonard Tănase, iar noi vom deschide lista de consilieri locali. Totodată, la Medgidia avem Alianța pentru Medgidia unde îl susținem la primărie pe Valentin Vrabie. Intenționăm ca asemenea alianțe să facem și la Techirghiol și Cernavodă, încă nu am luat o decizie finală, suntem în discuții", a explicat liderul PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc. 


"Alianța cu PRU și PND este valabilă"
În altă ordine de idei, în luna februarie, conducerile executive ale Organiza- țiilor Județene Constanța ale Partidului Național Țărănesc Creștin - Democrat, Partidului România Unită și Partidului Național Democrat s-au reunit în cadrul unei conferințe comune. Cu această ocazie, a fost semnat, de către președinții acestor organizații județene, protocolul de colaborare electorală pentru alegerile locale și parlamentare, din acest an.


Prin acest document, cele trei partide au stabilit ca, la alegerile locale, să depună și să susțină candidați comuni. Totodată, pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța se prevede să fie susținut un singur candidat, din partea celor trei partide. Practic, fiecare partid va propune un candidat, iar în urma unui sondaj, va intra în cursa electorală cel mai bine clasat în preferințele constănțenilor. Astfel, PRU va fi reprezentat de avocatul Dumitru Bădrăgan, PNȚCD de profesorul uni-versitar Gheorghe Caruțiu, iar PND de Omer Sunay.


Alianța partidelor mici a fost creată cu scopul creșterii procentelor pe care le vor obține la alegerile locale din 5 iunie. Cu toate acestea, există voci de pe scena politică care susțin că protocolul încheiat între cele trei partide nu mai este valabil.


"Din punctul meu de vedere, înțelegerea privind susținerea unui candidat comun pentru funcția de primar în localități de către cele trei formațiuni este valabilă. De exemplu, la întâlnirea de duminică PNȚCD îl va prezenta ca și candidat oficial la Primăria Constanța pe profesorul universitar Gheorghe Caruțiu. Cu toate acestea, conform pro-tocolului, în momentul de față se face sondajul menționat în protocol privind desemnarea celui ce stă cel mai bine în sondaje dintre cei trei candidați ai PNȚCD, PRU și PND", a declarat pentru "Cuget Liber", liderul PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0325 secunde