Astăzi

Stațiunea Neptun, gazda ședinței comune a Guvernelor României și Moldovei

174
Stațiunea Neptun, gazda ședinței comune  a Guvernelor României și Moldovei - guvernneptun-1442859305.jpg
Guvernele României și Republicii Moldova vor avea, astăzi, o ședință comună, în stațiunea Neptun, condusă de prim-ministrul Victor Ponta și prim-ministrul moldovean Valeriu Streleț, ședință la care se vor stabili noile pro-iecte comune ale celor două state. Reuniunea celor două guverne a fost decisă cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta la Chișinău, pe 27 august, când au fost stabilite prioritățile pentru agenda bilaterală în următoarele luni și a fost semnat cel de-al 4-lea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro.

Membrii celor două guverne vor stabili în ședința de la Neptun noile proiecte ce vor fi finanțate în baza acestui acord. O atenție specială va fi acordată continuării proiectelor de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor națio-nale electrice și de gaze naturale, precum și în domeniul transporturilor, prin proiectarea și realizarea unor noi poduri peste Prut. De asemenea, va fi exprimat interesul reciproc pentru posibila participare a unor companii din România la viitoare privatizări în diverse sectoare economice din Republica Moldova.

Alte proiecte pregătite pentru a fi analizate în cadrul ședinței vizează domenii ale agriculturii și protecției mediului, dar și sprijin în dezvoltarea domeniului sănătății, prin extinderea serviciului de intervenție de urgențe în Republica Moldova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Dragnea: Nu cred că va pica Guvernul
Pagina a fost generata in 0.441 secunde