Deputatul Bogdan Huțucă:

"Spitalul Județean Constanța are un risc seismic foarte ridicat"

797

Articole de la același autor

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a depus o amplă interpelare către ministrul Sănătății privind proiectul Spitalului Regional de Urgență Constanța. 


În răspunsul primit, semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează, încă din capul locului, că spitalul va avea caracter militar și se va numi Spitalul Regional de Urgență Militar Constanța. În ceea ce privește lucrările, acestea sunt estimate a începe la începutul anului viitor. 


De asemenea, Ministerul Sănătății informează că investiția nu se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o investiție guvern la guvern între România și Republica Turcă, investiție ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MApN. 


Foarte important, deși în răspunsul interpelării se menționează că lucrările vor începe cel mai târziu la începutul anului viitor, ulterior, în document se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentația necesară realizării investiției nu a fost finalizată. De asemenea, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, noul spital nu va avea secții, ci organizarea serviciilor se va face pe centre. Mai exact, vor exista centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulație, centru de medicină internă, centru mama și copil, centru oncologic, dar și altele care vor fi stabilite în momentul începerii lucrărilor. În plus, în cadrul centrului de traumă, vor fi înființate și 12 paturi pentru arși. 


"Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare privind ce se va întâmpla cu actualul Spital Județean de Urgență Constanța ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătății, conform expertizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Județean de Urgență are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare, Primăria Constanța a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce privește clădirea în care funcționează Spitalul Județean. 


Dincolo de necesitatea realizării acestei investiții, rămân aceleași promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogolește de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiției, deși instituțiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziție", a declarat deputatul Bogdan Huțucă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0528 secunde