Speriați de plecările din partid, liberalii vor să stopeze traseismul politic

560
4
Speriați de plecările din partid, liberalii vor să stopeze traseismul politic - liberaliisperiatiludovicorbanpnl-1504020113.jpg

Articole de la același autor

Migrația politică revine, din nou, în atenția politicienilor. De-a lungul timpul, toate partidele politice au pretins public că nu susțin traseismul politic. Cu toate acestea, realitatea ne-a arătat că, cel puțin, o tolerează și chiar o încurajează atunci când acest lucru le convine. 


Până în acest moment, niciun partid sau coaliție care a avut sau are majoritate parlamentară nu a pus capăt traseismului prin stabilirea unei reguli clare, asemănătoare aceleia care funcționează la aleșii locali, județeni sau la primari. Mai exact, cel care pleacă din partidul pe lista căruia a fost ales pierde mandatul. 


Zilele trecute, surse politice au spus că mai mulți liberali vor să părăsească partidul, principalul motiv fiind cel că nu se mai regăsesc în formațiunea politică și, astfel, ar fi atrași de propunerile partidelor aflate la guvernare. 


În acest context, ieri, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Parlament că liberalii vor depune un proiect de lege de combatere a traseismului politic. 


"Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească și cred că este momentul să punem piciorul în prag și să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic și cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. 


În ce ne privește pe noi, vom iniția un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care își părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleși să își piardă mandatul", a spus Ludovic Orban. 


Întrebat dacă este constituțional, Orban a afirmat: "Dacă e neconstituțional, să se pronunțe Curtea Constituțională". 


În opinia sa, traseismul politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ. 


"Ceea ce mă privește pe mine ca om care fac parte din societatea românească, om care se întâlnește în fiecare zi cu cetățenii români și care știu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ și a democrației în România.


De-a lungul timpului, s-au constituit guverne care în votul care exista în spatele Parlamentului nu aveau nici 35%", a mai spus Orban. 


Cel mai recent exemplu al migrației cu care se confruntă liberalii este cazul plecării din partid a fostului ministru al Transporturilor, europarlamentarul Ramona Mănescu, membru în Organizația Județeană a PNL Constanța, care și-a depus demisia din partid. 


În momentul de față, Ramona Mănescu este la al doilea mandat de europarlamentar și în acest mandat este membru al Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European. 


Liberala nu a precizat motivele pentru care a renunțat la formațiunea politică care a propulsat-o în Parlamentul European, însă voci din sfera politică susțin că Ramona Mănescu ar fi semnat deja adeziunea la ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și ar urma să treacă la Grupul ALDE din Parlamentul European. 


Comentează știrea

MIHAI
30 august 2017
TRASEISMUL SPORT NATIONAL

Cand cineva trece de la un partid la altul ca sa fie ales deputat sau senator , sau sa primeasca functii administrative importante , cand cei din opozitie trec la partidul care guverneaza , aceste situatii sunt demoralizatoare si scarboase . Acestea injosesc si depraveaza sufletele , deformeaza si slabesc simtul moral . Toti cei care n-au dovedit ca nu din interesele lor personale au trecut dintr-o parte in alta , toti sunt factorii imoralitatii politicianiste din Romania . Cand cineva se desparte de partidul lui aflat la putere , nu se poate spune ca fapta lui este interesata sau imorala daca actiunea sa este determinata de faptul ca nu este de acord cu anumite fapte , hotarari si atitudini . Sustinerea politica a unui partid nu se poate transforma intr-o obligatie permanenta .O faci daca partidul corespunde telurilor pe care si le-a pus , deoarece telurile conteaza si valorile pe care le creaza . Din pacate traim in tara lichelelor politicianiste , a ticalosilor care au trecut prin toate partidele si au avut toate convingerile . " Politicianistii romani trec de la un partid la altul - scria Arghezi - , cu o admirabila detasare Este ca o calatorie de agrement si foarte folositoare acestor excursionisti politici . Lipsa de atitudine a opiniei publice se datoreaza infamiilor puse in circulatie prin toate mijloacele mass-media ". Degeaba exista unii politicieni care pretind ca sunt cinstiti . In prezenta lor , cu aprobarea lor tacita , facanduse ca nu vad , se ivesc permanent noi milionari care parasesc partidul cand seaca izvoarele imbogatirii rapide . Cei care vad si tac sunt complicii celor necinstiti , oportunisti si carieristi . Politicianismul romanesc este latrina nulitatilor abjecte , aliate cu oligarhia financiara si mafia care descompun societatea .Suntem o tara bolnava cu oameni bolnavi care inca nu inteleg ca nu mai pot fi ajutati de catre cei care au cauzat boala .Suntem un popor de traseisiti condus de politicianisti traseisti .

Radu
30 august 2017
Si ?

In ritmul acesta , de plecari ale hienelor hoitare dupa ciolan , PNL-ul va mai ramane reprezentat , doar de turmentatul Orban , de peltica si ratata basista Wass , de curca beata Turcan - ce se vrea femela fatala , de buhaiul troglodit Atanasiu , de comicul de mucava , Hutuca de la Pont , de zdreanta indigesta Zamfir si de alte lepre mioritice , cunoscute pentru capacitatile lor supranaturale de a ,,aduce voturi'' . Deci , kakaia prablema ? Castigati alegerile , la sigur cu 90% si veti fi in pozitia pesedeilor - fratii vostri de lapte (ca ati muls tara cam la fel , adica salbatic , precum vampirii ! ) si trai neneaca ... Desi , precum se intrevede , veti lua sub 5% si nu mai pupati ciolan mult timp de aici inainte . Dar mai aveti posibilitatea reinventarii USL-ului ! Ca liberalii , cameleonic , pot fi in 24 de ore si pesedisti si basisti si legionari si ecologisti si pravoslvnici ( ciocanari ! ) , orice ...

DODO
30 august 2017
pai cum asa ?

nu poti opri pe nimeni cu japca Trebuie sa fie un program transparent al partidului care sa multumeasca toti membrii Daca totusi unii se duc dupa ciolan aceia sint hahalere tradatoare si oriunde vor ajunge vor trada

Andrei Luca Mihai
30 august 2017
Operator PC

Munca in timpul liber la calculator, comod si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde