Spațiile verzi scoase la vânzare, salvate de la "defrișare" în ședința Consiliului Local

1439
Spațiile verzi scoase la vânzare, salvate de la

Articole de la același autor

Ziarul "Cuget Liber" a atras atenția de mai multe ori că municipiul Constanța are nevoie de spații verzi unde părinții și bunicii să-și plimbe copiii sau nepoții. Mai mult, într-o ediție anterioară, ziarul nostru a atras atenția că aleșii locali intenționează să vândă mai multe terenuri din stațiunea Mamaia, unele dintre aceste suprafețe fiind înregistrate în documente ca și spații verzi.

Semnalele noastre nu au rămas fără ecou și astfel, vineri, mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța au picat la vot după ce consilierii de la PNL, PMP și independentul Andrei Popescu au votat împotrivă.

De altfel, înainte de ședință și deputatul USR Stelian Ion a venit în fața Palatului Administrativ și a tras un semnal de alarmă pe acest subiect, în sensul că a făcut apel la consilieri să nu aprobe vânzarea terenurilor cu spații verzi din municipiul Constanța și nici supraetajarea unor clădiri din stațiune.

Mai mult, înainte de ședință, Adriana Arghirescu, liderul grupului PNL din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța, a declarat pentru "Cuget Liber" că liberalii vor vota împotriva mai multor proiecte aflate pe ordinea de zi. În acest context, Adriana Arghirescu a făcut referire la rectificarea bugetară, la vânzarea anumitor terenuri, dar și la proiectele ce vizează aprobarea supraetajării anumitor construcții din stațiunea Mamaia. Iar liberalii s-au ținut de cuvânt! În plus, consilierul independent Andrei Popescu a votat împotriva proiectelor ce nu erau în interesul cetățenilor. În altă ordine de idei, și consilierii de la PMP au dat vot negativ împotriva mai multor propuneri controversate. În concluzie, fără voturile acestora, cele mai multe proiecte au picat la vot.

Revenind la suprafețele supuse vânzării, reamintim că cel mai mare teren scos la mezat ce urma să fie vândut de municipalitate are 1323 mp. Acesta este situat în stațiunea Mamaia, zona Hotel "Tomis". Oferta de cumpărare a fost făcută, încă din anul 2018, de firma SC "Parthis" SRL ce aparține omului de afaceri Nicolae Bucovală, proprietarul Hotelului "Tomis", dar de-abia acum a fost luată în considerare.

În ceea ce privește proiectele ce vizau supraetajarea unor clădiri, printre acestea se afla și cel care presupunea stabilirea unei diferențe de preț ca urmare a modificării reglementării urbanistice. Mai exact, de la P+2 la P+8. Astfel, pentru a putea construi, investitorul ar fi trebuit să plătească municipalității suma de aproximativ 500.000 de euro ca urmare a modificărilor urbanistice. Terenul respectiv are 2.858 mp și a fost vândut de municipalitate, în 2004, societății Blue Beach SRL.

Tot printre proiectele respinse se mai află și cel care viza aprobarea raportului de evaluare ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Teatrul de Vară - Complex Cleopatra. Practic, acest proiect ar fi permis construirea de blocuri P+9 pe spațiul verde, în zona Cleopatra.

"Victoria de astăzi este pentru viitorul Constanței și al constănțenilor și vine să demonstreze că epoca PSD a apus. E timpul să ne luăm orașul înapoi, să punem lucrurile pe făgaș, să dezvoltăm Constanța cu viziune și cu respect față de viitor. Putem și o vom face! Felicitări, dragi colegi!", a transmis președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5086 secunde