Senatorul Robert Cazanciuc: "Salariul minim pe economie, măsura sărăciei sau bogăției unui popor"

216
Senatorul Robert Cazanciuc:

Articole de la același autor

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că salariul minim este măsura sărăciei sau bogăției unui popor, precizând că pentru asigurarea unui nivel de trai bun pentru români este nevoie de guvernanți pricepuți, pe care România nu-i are în prezent.

"Nu trebuie să fii economist ca să te preocupe valoarea salariului minim pe economie. Salariul minim este măsura sărăciei sau bogăției unui popor, a priceperii sau nepriceperii guvernanților. Salariul minim pe economie este valoarea cea mai mică a salariului pe care legea permite angajatorilor să o acorde unui salariat. Primele țări în care s-a stabilit prin lege un salariu minim au fost Australia și Noua Zeelandă, la sfârșitul secolului al XIX-lea. În prezent, salariul minim pe economie este fixat în peste 90% din țările lumii", a transmis Robert Cazanciuc, pe pagina sa de socializare.

Totodată, senatorul PSD amintește că în România, în 2019, numărul total de salariați a fost 5.631.757, din care 24%, adică 1.370.232, erau plătiți cu salariul minim brut pe economie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4622 secunde