Senatorii au decis! Radarele, instalate exclusiv pe mașinile cu însemnele Poliției Rutiere

198
Senatorii au decis! Radarele, instalate exclusiv pe mașinile cu însemnele Poliției Rutiere - senat3-1520430535.jpg

Articole de la același autor

Plenul Senatului a adoptat, ieri, propunerea legislativă pentru modificarea articolului 109 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice care prevede că radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

În favoarea actului normativ au votat 92 de senatori și unul a fost împotrivă.

Potrivit proiectului inițiat de 16 parlamentari PNL, dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurării vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

Proiectul mai prevede că dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

"Prin cadrul normativ (OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice), cât și prin atitudinea și comportamentul lucrătorilor Poliției Rutiere nu se acordă niciun fel de atenție prevenției apariției evenimentelor rutiere nedorite. Aceste modificări au scopul principal de a readuce OUG 195/2002 la scopul său inițial - prevenția accidentelor și dobândirea unui comportament responsabil al conducătorului auto. În forma sa actuală și așa cum este ea interpretată și aplicată, OUG 195/2002 este o ordonanță orientată doar către aplicarea de sancțiuni și atât. Ori, aplicarea de sancțiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto", se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camera Deputaților, cu rol decizional în acest caz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8421 secunde