Semnal de alarmă! De ce solicită PSD Constanța ridicarea restricțiilor de circulație

1330
Semnal de alarmă! De ce solicită PSD Constanța ridicarea restricțiilor de circulație - fondpsd-1589391561.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Organizației Județene a Partidului Social Democrat, filiala Constanța, au transmis, ieri, că au constatat că nici la acest moment nu au fost adoptate și anunțate soluții care să ofere, atât sprijin, cât și posibilitatea desfășurării normale a activităților din turism, sector economic foarte important pentru România și mai ales pentru județul Constanța.

Printre altele, social-democrații de la malul mării susțin că există soluții pentru eliminarea pierderilor din turism dacă Guvernul Orban ar ridica restricțiile de circulație și călătorie pe teritoriul țării noastre.

"Considerăm că pentru a elimina pierderile din turism, se impune, înainte de orice, ridicarea restricțiilor de circulație și călătorie pe teritoriul României. Dacă autoritățile statului bulgar au permis cetățenilor ca, începând cu data de 13 mai, să poată efectua călătorii în scop turistic, Guvernul PNL Orban încă interzice dreptul românilor de a avea sejururi în condiții de siguranță, și pe litoralul românesc al Mării Negre. Prin neadoptarea unor măsuri responsabile, guvernarea liberală calcă în picioare dreptul celor patru milioane de turiști care au vizitat doar anul trecut litoralul românesc", susțin cei de la PSD Constanța.

Ei au mai explicat că turismul reprezintă un procent important din economia județului, iar atitudinea executivului liberal față de această realitate denotă faptul că nu le pasă de oameni.

"Nu le pasă de cei două sute de mii de constănțeni angrenați în industria turismului și nici de familiile lor. Încă nu este târziu ca Guvernul PNL să se trezească și să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu 10-15 iunie. Până atunci, prin negocieri cu specialiști în domeniu, se pot adopta măsuri realiste și eficiente, astfel încât turiștii și angajații să fie în siguranță, cei din urmă să poată obține un venit decent, iar patronatul din turism să nu fie obligat să își închidă afacerile. Guvernul e obligat să consulte specialiștii, federațiile și asociațiile din domeniu, singurii care au cunoștințe practice despre această activitate. Indiferența față de soarta turismului românesc nu face altceva decât să pună umărul la creșterea economică a Greciei, Turciei și Bulgariei, țări care au relaxat activitatea în acest domeniu și spre care, foarte probabil, se vor îndrepta și turiștii din România", mai spun social-democrații constănțeni prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacției.

Totodată, ei au explicat că, în viziunea lor, Guvernul PNL are obligația pe care și-a asumat-o prin actul de guvernare să vină urgent cu soluții și măsuri pentru cei implicați în turism, domeniu care asigură 4% - și nu 2%, cum s-a afirmat eronat! – din Produsul Intern Brut al României. În caz contrar, liberalii sunt somați să își asume public rolul de "gropari" ai acestei ramuri de tradiție și, implicit, căderea economică a județului Constanța și a celorlalte care depind vital de industria turismului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6489 secunde