Ședința pentru votul guvernului Orban începe cu probleme: cartelele dau eroare

159
Ședința pentru votul guvernului Orban începe cu probleme: cartelele dau eroare - img-1572870634.jpg
Parlamentarii se reunesc în ședință comună începând cu ora 14.00, pentru a vota guvernul premierului desemnat Ludovic Orban. PSD a anunțat că va boicota ședința, pentru a nu asigura cvorumul necesar votului. În aceste condiții, nu vor fi prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința va fi condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.




Mai mulți parlamentari anunță că sunt probleme cu cartelele. 11 dintre ei spun că nu pot vota, deoarece cartelele dau eroare. Printre cei care s-au plâns de probleme cu cartelele este și fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu


În sală sunt 235 de parlamentari, potrivit listelor de prezență, suficienți pentru a asigura cvorumul.


Premierul desemnat Ludovic Orban și miniștrii propuși au ajuns în sala de plen. Orban stă pe locul ocupat până de curând de premierul demis Viorica Dăncilă.


Ședința a început cu o întârziere de 10 minute.


Potrivit celor mai recente informații, pe lângă formațiunile care au anunțat că vor vota guvernul și grupul minorităților, vor mai vota cinci parlamentari neafiliați, doi social-democrați și doi afiliați PSD care au fost în ALDE până de curând și mai mulți parlamentari.


Ludovic Orban a anunțat că se bazează pe mai multe voturi decât cele 233 necesare pentru a trece guvernul. Ultimele calcule arată că sunt "între 237 și 243 de voturi", a spus el într-o conferință de presă.


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că toți parlamentarii ALDE sunt prezenți la ședință, cu excepția deputatului Daniel Olteanu, care a suferit o intervenție chirurgicală. "




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Noiembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Stelian Ion votează Dan Barna
Pagina a fost generata in 0.7931 secunde