Ședință la Cotroceni pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei

152
Ședință la Cotroceni pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei - klausiohannis12-1594797604.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis va avea miercuri o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19 cu premierul Ludovic Orban și cu Raluca Turcan, Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat.


Ședința va avea loc la Palatul Cotroceni, de la ora 14.00.


În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19.


Executivul se reunește miercuri în ședință extraordinară pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.


Actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră vineri, 17 iulie.


Nelu Tătaru a anunțat marți seară după discuțiile de la Senat că asimptomaticii cu teste pozitive vor fi internați, iar în maximum 48 de ore vor fi evaluați pentru a se se stabili dacă rămân în spital sau intră în izolare la domiciliu, în funcție de evoluția lor.  Ministrul Sănătății a precizat că legea arată diferit decât forma inițială, după ce a fost discutat fiecare articol în parte.  Totodată, el a spus că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus vor rămâne în grija rudelor de până la gradul patru.


Mai mult, ministrul a spus că "vom avea stare de alertă".


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde