Scrisoare de protest pentru președintele CE

359

Articole de la același autor

Membrii Partidului Conservator au emis, ieri, o scrisoare de protest pe tema reintroducerii permiselor de muncă în Spania adresată Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.
Vicepreședintele PC, Bogdan Diaconu menționează în comunicat faptul că reintroducerea permiselor de muncă pentru românii din Spania ar putea avea ca rezultat dezintegrarea UE.
"Vă atrag atenția că reintroducerea permiselor de muncă pentru cetățenii români în Spania constituie primul pas spre dezintegrarea Uniunii Europene. Acceptând acest demers discriminatoriu al Spaniei împotriva unor cetă-țeni ai Uniunii, Comisia Europeană dă semnalul încălcării principiilor fundamentale ale acestei construcții politice și creează precedentul ca orice stat membru să își impună dorința și pretențiile după cum vrea împotriva cetățenilor europeni ai altor state. (…) Opțiunea Comisiei Europene de a-și restricționa propriii săi cetățeni de la libera circulație a capitalului și a forței de muncă, principii de bază în funcționarea Uniunii, va spori euroscepticismul și va ridica întrebarea firească de ce România a mai devenit membru al acestei construcții care îi aduce numai prejudicii, dar niciun drept", menționează Diaconu.
Vicele PC menționează că România a fost atractivă pentru investitorii europeni și reprezintă o piață de consum ideală pentru producătorii Europei. El amintește că atunci "când vine vorba de a le permite românilor să muncească pe teritoriul european, Comisia este gata să accepte interdicții nejustificate".
În încheiere, Diaconu solicită Președintelui CE să își reconsidere poziția față de intenția Spaniei de a introduce permise de muncă pentru cetățenii români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Stire din Fun : Scrisoare din armată
Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Stire din Fun : Scrisoare de la hoți
Joi, 20 Ianuarie 2011
Stire din Social : "Nu vă bateți joc de noi!"
Pagina a fost generata in 0.5521 secunde