Ambasadorul Hans Klemm:

"Schimbările din justiție amenință să întoarcă timpul la începutul anilor 2000"

291
"Recentele schimbări cumulate din justiția română amenință să întoarcă timpul la începutul anilor 2000", o perioadă marcată, în România, de corupție, a declarat, ieri, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, la Facultatea de Drept.

Diplomatul a participat la ceremonia de deschidere a anului universitar, alături de ambasadorul Franței la București, Michele Ramis. El a vorbit despre amendamentele la Codul penal și Codul de procedură penală, despre modificările făcute la Inspecția Judiciară, dar și despre protestele "de neimaginat" în trecut ale magistraților români, față de aceste schimbări.

"Pentru magistrații care nu au fost intimidați, noua legislație judiciară oferă mai multe oportunități pentru constrângere și pedepsire a magistraților ce creează agitație, prin intermediul unei Inspecții Judiciare mai puternice și a unui nou creat birou realizat doar pentru a pedepsi judecători și procurori", a spus Klemm.

În acest context, a punctat diplomatul american, "aceste schimbări cumulate amenință să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când justiția era afectată de corupție și influență politică".

"Progresul făcut de justiția română este, de asemenea, amenințat de către amendamentele la Codul penal și Codul de procedură penală adoptate de Parlament în această vară", a mai spus Klemm. El a adăugat că "aceste amendamente par create să arunce România la începutul anilor 2000".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5417 secunde