Scandal la votarea bugetului CJC. "Guvernul Orban ne-a tăiat 73 de milioane de lei!"

1465
Scandal la votarea bugetului CJC.

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an. Pe ordinea de zi, au fost 98 de proiecte de hotărâre de interes județean. Cum alegerile bat la ușă, ședința a fost una cu tentă politică cu argumente pro și contra între cei de la PSD și PNL, dar și între cei de la PMP și PNL.

Cele mai mari dispute au fost pe tema bugetului județean. De exemplu, în timp ce liderul grupului PNL, Marian Iordache, a formulat amendamente la două proiecte prin care propunea creșterea salariilor angajaților CJC și a celor de la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a replicat că acest lucru nu este posibil deocamdată.

"Nu este posibilă creșterea salarială solicitată de dumneavoastră. Cel puțin acum nu este posibilă, poate la rectificarea din iulie. Nu am văzut ca cineva de la PNL să ia atitudine pentru faptul că Guvernul Orban a tăiat 73 de milioane de lei de la bugetul Constanței. A tăiat acești bani de la investiții, dar și de la salarii. A luat această decizie fără să facă o dezbatere, fără să întrebe. Și nimeni de la PNL nu a spus nimic, nimeni de la Constanța nu s-a dus să dea cu pumnul în masă. Să spună să nu se taie acești bani de la bugetul județului Constanța", a spus Marius Horia Țuțuianu.



Ulterior, consilierul liberal Marian Crușoveanu a solicitat suplimentarea fondurilor pentru Cultură pe Legea 350, dar liderul CJC, Marius Horia Țuțuianu, a explicat că acest domeniu este deja finanțat corespunzător și, referitor la sumele invocate de Crușoveanu, a cerut ca acestea să fie transferate către Educație.
Disputa pe banii județului a degenerat și grupul PNL a cerut bani în plus pentru Sănătate, spunând că cinci milioane nu sunt suficiente pentru nevoile acestui domeniu extrem de sensibil. Totodată, ei au reproșat că au fost alocați prea mulți bani la Sport.

În replică, Țuțuianu le-a reproșat că lansează discuții politice și a anunțat că depune el un amendament potrivit căruia trei milioane de lei să ajungă la Educație.



"În total, am alocat 10 milioane de lei la spital. Liberalii spun cinci milioane. Să pună mâna să mai învețe, să citească. Sunt cinci milioane numai pentru funcționare, plus alte proiecte unde avem cofinanțare, proiecte din fonduri nerambursabile. Anul acesta, pentru Sănătate, au fost alocați mai mulți bani comparativ cu anul trecut", a spus Țuțuianu, după ședința de consiliu.
În cele din urmă, liberalii au votat împotriva proiectului de buget, dar acesta a trecut cu votul celor de la PSD și PMP.

XXX

Tot în cadrul ședinței de ieri, au fost votate și proiectele ce vizau aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli a instituțiilor subordonate Consiliului Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde