"România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică"

166
Președintele Traian Băsescu a avertizat, marți, că România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică, în lipsa predictibilității fiscale, dând ca exemplu introducerea unor taxe care "au bulversat mediul de afaceri".


"Am văzut, anul acesta, o serie întreagă de introduceri de taxe care au bulversat, pur și simplu, mediul de afaceri. O astfel de barieră face ca investitorii să facă un pas înapoi, iar scăderea investițiilor străine directe în acest an este o probă, pe primele șapte luni s-a înregistrat o scădere de 13,8% a investițiilor străine directe. Dacă adăugăm la faptul că Guvernul însuși, într-o politică de stimulare a consumului, a utilizat cu 30% mai puțini bani pentru investiții din bugetul de stat, îndreptându-i către asistență socială, realizăm că, pe acest drum, România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică", a afirmat Băsescu, la Forumul Forbes "Reluarea creșterii economice sustenabile în piețele emergente".

În opinia președintelui, este important ca în 2015 investitorilor să li se transmită un semnal extrem de direct legat de predictibilitea fiscalității în România.

Traian Băsescu a spus că a analizat diversele modalități de a ieși din criză ale statelor din UE, precum Grecia, Spania, Portugalia, Italia, Franța, și a precizat că "nu au avut succes acele procese de reformă care s-au așezat sub emblema amânărilor și a pașilor mărunți", scrie mediafax.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7667 secunde