Premierul Viorica Dăncilă, în Parlamentul European:

"România este divizată, iar eu vreau să fie unită!"

269
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, ieri, în plenul Parlamentului European, că România este divizată și că ea își dorește ca țara noastră să fie unită, informează Agerpres.

"România este divizată, iar eu vreau ca România să fie unită, dar trebuie să avem grijă de un lucru. Da, avem dialog, dar să nu încercăm, indiferent de grupul politic, să ne învrăjbim unii pe alții. Împreună trebuie să desenăm, să creionăm viitorul Uniunii Europene începând cu anul viitor. Haideți să vedem lucrurile care ne unesc și să lăsăm la o parte lucrurile care ne divizează. Ceea ce avem de îndreptat vom îndrepta. Vom avea dialog. Sunt dispusă dialogului", a transmis Viorica Dăncilă, în răspunsurile la întrebările adresate în timpul dezbaterii de ieri din Parlamentul European care a avut ca subiect țara noastră.

Premierul Dăncilă i-a spus europarlamentarului Monica Macovei că îi cunoaște "dezinformările".

"Doamna Macovei, știu despre dezinformările dumneavoastră. Acest Guvern pe care îl criticați atât de des a adus o creștere economică de 7%, a crescut nivelul de trai al românilor și, de aceea, românii îl iubesc. Nu vă face cinste să aduceți lupta politică internă în Parlamentul European, este o lipsă de respect față de poporul român", a susținut Dăncilă.

Ea i-a transmis europarlamentarului Laurențiu Rebega că nu este corect pentru români că acesta aduce lupta politică în PE.

"Domnul Rebega, nu aduceți lupta politică în Parlamentul European. Nu este corect față de români. Poate ar trebui să vă gândiți că ați candidat pe listele Partidului Social Democrat, dar nu vă judec eu, pentru că nu am dreptul, vă vor judeca cei care v-au susținut și pe care acum i-ați dezamăgit", a afirmat Dăncilă.

v v v

Viorica Dăncilă l-a rugat pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să aibă încredere în respectarea statului de drept în România, precizând că autoritățile române vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

"Domnule prim-vicepreședinte Timmermans, cu siguranță vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Ministrul Justiției, prezent lângă mine, va merge la Comisia de la Veneția. România este o țară proeuropeană și cu siguranță nu se va abate de la drumul proeuropean și vă spune o fostă colegă de-a dumneavoastră. Vă rog să aveți încredere în România și să aveți încredere în parcursul european și în respectarea statului de drept în țara mea", a declarat Dăncilă.

v v v

Prim-ministrul român a mai spus, în plenul Parlamentului European, că noile Legi ale Justiției din România le redau judecătorilor independența.

"Noile Legi ale Justiției le redau judecătorilor independența. Niciun decident politic nu mai intervine în numirea și revocarea judecătorilor. Independența e totală, nicidecum restrânsă", a declarat Dăncilă, potrivit căreia, în ultimii patru ani, peste 3.000 de magistrați au fost cercetați de DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3454 secunde