România are un eurodeputat în plus, după retragerea Regatului Unit din UE

225
România are un eurodeputat în plus, după retragerea Regatului Unit din UE - ddd-1581368848.jpg
Numele noilor deputați europeni ale căror mandate au început la 1 februarie, precum și ale foștilor eurodeputați din Regatul Unit (care și-au pierdut funcția odată cu ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană) au fost citite luni în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Cea care a citit numele noilor eurodeputați a fost eurodeputata Mairead McGuinness, vicepreședintă a Parlamentului European. Ea a anunțat și schimbările corespunzătoare survenite în componența comisiilor europarlamentare permanente.

De la 1 februarie, Parlamentul European are 705 locuri, comparativ cu 751 (numărul maxim permis conform tratatelor UE) înainte de retragerea Regatului Unit din blocul comunitar, la 31 ianuarie 2020. Dintre cele 73 de locuri în Parlamentul European care au fost deținute de Regatul Unit și rămăseseră vacante, 27 au fost redistribuite țărilor care erau subreprezentate, iar 46 vor fi rezervate pentru potențiale viitoare extinderi ale UE.

Comparativ cu situația ante-Brexit, Spania are cinci noi eurodeputați, la fel ca Franța, iar Italia are trei. Alte șapte țări au câte un eurodeputat în plus, printre care și România - Victor Negrescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5159 secunde