Președintele Klaus Iohannis, declarații la Bruxelles:

"România are o șansă mare să obțină o finanțare consistentă"

225
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European care se desfășoară, în acest week-end, la Bruxelles, că România are o șansă mare să obțină o finanțare consistentă pentru următorii ani din partea Uniunii Europene.

"În total, se negociază sume foarte mari, aici, la Consiliul European. Eu sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României în așa fel încât să obținem un rezultat consistent. Întreaga echipă care mă însoțește și întreaga echipă și de la Reprezentanță și cei din ministere au pregătit materiale suficiente. Sunt relativ optimist că, în final, pentru România sumele vor fi rezonabile, vor fi consistente.

În Consiliu, părerile sunt încă împărțite. Se știe că nu toată lumea este convinsă că propunerea care este pe masă e cea mai bună. Mă aștept la negocieri destul de complicate. Este chiar posibil să trebuiască după un timp să revenim să finalizăm aceste negocieri. Important este de știut: sunt bani mulți pe care îi discutăm și pentru România este o șansă mare să obținem o finanțare consistentă pentru următorii ani cu care vom reuși cu siguranță să rezolvăm foarte multe din problemele de la noi de acasă", a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a vorbit de așteptările privind negocierile pe pachetul destinat revigorării economice.

"Este un pachet pe care contăm, sunt bani pe care îi vom folosi pentru revigorarea economică, pentru refacerea economiei după criza cauzată de Covid-19. Noi dorim să obținem sume consistente. Aici avem, pe de o parte, bani care se dau sub formă de împrumuturi, o parte, sperăm și mai mare, vor fi bani care nu trebuie returnați, sunt așa numite granturi, bani pe care îi vom folosi pentru revigorarea economică și pentru firme și pentru modernizări, pentru digitalizare. De asemenea, sperăm pentru modernizarea întregului sistem educațional, pentru fondul social și multe altele", a punctat Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5338 secunde