Rareș Bogdan: "Toți prefecții vor fi schimbat în 48 de ore de la învestirea Guvernului Orban"

331
Rareș Bogdan:
Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a afirmat, ieri, că prefecții și subprefecți vor fi schimbați în 48 de ore de la învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, iar ulterior va începe evaluarea șefilor instituțiilor deconcentrate.
Întrebat când ar urma să aibă loc schimbarea șefilor instituțiilor deconcentrate, după învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, Rareș Bogdan a răspuns că "foarte repede, prefecții".


"Pot să vă spun ceva, că foarte repede, prefecții. În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban și echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă, (...) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toți prefecți și subprefecții, după care să evalueze fiecare șef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituțiilor statului", a spus Rareș Bogdan, citat de Agerpres.
Rareș Bogdan a punctat, referitor la personalul din sistemul bugetar, că se va face "audit" în fiecare instituție și nu vor fi îndepărtați oamenii competenți.


"Dar vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD. Nu. Dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanță, dacă au ajuns prin niște concursuri trucate, dacă s-au dovedit a fi captivi ordinelor primite de la partid și nu a slujirii cetățeanului, atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni și dacă se dovedesc competenți în pozițiile pe care le ocupă, vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenții, vrea să atragă competenții. (...) Ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituție, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituție din subordine și vom vedea exact competențele și modul în care acești oameni au fost promovați și modul în care acești oameni au fost angajați. Vom face mai mult o redistribuire, pentru că sunt instituții în statul român unde este penurie de personal, unde e nevoie de angajați, și alte instituții supraîncărcate", a mai declarat Rareș Bogdan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.414 secunde