PSD Sibiu o acuză pe Ecaterina Andronescu că urmează ordinele lui Klaus Iohannis

169
PSD Sibiu o acuză pe Ecaterina Andronescu că urmează ordinele lui Klaus Iohannis - ecaterinaandronescu-1534340381.jpg
Filiala PSD Sibiu, condusă de ministrul Bogdan Trif, o acuză pe Ecaterina Andronescu, în urma scrisorii deschise trimise de aceasta, că "a procedat mișelește" și că "a răspuns imediat ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis". Marți, senatoarea PSD a fost catalogată drept "soroșistă" de către Liviu Pop, iar primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că Andronescu a ajuns "o portavoce a adversarilor politici" și că prin afirmațiile din scrisoare a demonstrat de ce este "un fost".


Printr-un comunicat de presă, în care invocă "date despre creșterea economică record din Europa", PSD Sibiu lansează atacuri atât la adresa președintelui Klaus Iohannis, cât și a colegei de la București, Ecaterina Andronescu.


"În deriva declarațiilor președintelui Werner K. Iohannis, Ecaterina Andronescu a ținut să facă jocul președintelui și să-si atace colegii fără niciun argument solid. Nu este corect ca doamna Andronescu să ceară înlocuirea unui guvern care a adus o creștere de 14% a salariului mediu în prima jumătate a acestui an, a determinat înființarea a aproape 90 000 de noi locuri de muncă, a adus șomajul la cea mai scăzută cotă istorică și a determinat investiții străine directe cu 30% mai mari decât anul trecut. Nu e firesc pentru un om politic cu o asemenea experiență să-si expună frustrările din cauză că nu a mai ocupat un scaun de ministru în Guvernul PSD", se arată în comunicatul PSD Sibiu.


Filiala condusă de ministrul Bogdan Trif mai susține că "din păcate, Ecaterina Andronescu a răspuns imediat ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis, a procedat mișelește acționând din interiorul partidului și și-a atacat colegii".


Marți, primarul sectorului 5, Daniel Florea, lider al organizației de sector a PSD, s-a declarat "profund mâhnit și revoltat" că Ecaterina Andronescu a ajuns "o portavoce a adversarilor politici" ai PSD și a spus că nu înțelege cum aceasta îl atacă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, exact în modalitatea descrisă luni seară de Klaus Iohannis. El i-a transmis Ecaterinei Andronescu, fost vicepreședinte PSD, fost președinte PSD București, fost ministru PSD și fost numărul unu pe lista senatorilor PSD București, că astăzi a demonstrat de ce este "un fost".


La rândul său, fostul ministru al Educației Liviu Pop a invocat aceeași creștere economică record pentru a arăta că "e ridicol cum doamna Andronescu avertizează asupra unui așa-zis dezastru pentru țară și partid". "Ce motive reale sunt pentru ca acest guvern performant să fie înlocuit? Pentru că așa vor soroșiștii și exponenții sistemului ocult de putere, incapabili să obțină legitimitatea și încrederea românilor prin vot democratic?", a conchis Liviu Pop.


Printr-o scrisoarea deschisă, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și fost lider al PSD București, în prezent marginalizată în partid, i-a cerut marți liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat. Ea a invocat "binele României" și "binele PSD-ului". "Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru", a scris senatoarea PSD.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4586 secunde