PSD Constanța: "Oricât ar încerca opoziția să amâne votul, moțiunea nu va trece"

250
PSD Constanța:

Articole de la același autor

Reprezentanții PSD Constanța îi acuză pe cei din opoziție că tergiversează votul pentru moțiune, pe motiv că ar fi fost deranjați să se prezinte sâmbătă la serviciu, dar și pentru că nu ar avea numărul de voturi necesare. Mai mult, social-democrații spun că oricâte tertipuri ar încerca semnatarii, moțiunea nu va trece. 


"După ce luni de zile nu a făcut nimic altceva decât să ne amenințe cu moțiunea, opoziția face acum tot ce poate să amâne votul. Era prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru «reconstrucția României?» Cum pot fi credibili că sunt în stare să dea jos guvernul când nici nu sunt în stare să vină în Parlament să-și voteze moțiunea?


Această joacă de-a guvernarea menține o stare de instabilitate care face rău românilor. După ce au tot amenințat că dau oameni afară, că vor tăia pensiile și salariile, acum vedem parlamentarii opoziției cum fug de propria moțiune și de responsabilitatea guvernării. Oricât ar încerca să amâne acest vot, moțiunea nu va trece. Pentru că, oricâte tertipuri și ocolișuri ar căuta, semnatarii acestui act rămân o adunătură de interese care nu știe, nu poate și nu vrea în mod real să guverneze România", este mesajul transmis de cei de la PSD Constanța. 
De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că opoziția a demonstrat în plenul Parlamentului că are majoritate, arătând că moțiunea de cenzură are, în prezent, peste 80% șanse să treacă. 


"Din 1990, în 30 de ani de parlamentarism, indiferent cine a fost la putere sau ce premier sau președinte al partidului majoritar a existat, niciunul nu a programat moțiunea sâmbăta sau duminica. Opoziția a demonstrat că are majoritatea, în niște condiții foarte dificile, în care am jucat pe teren advers, președinte de ședință care a refuzat sistematic să supună la vot propunerea decentă de modificare a calendarului. PSD și-a pierdut majoritatea în Parlament. Pe lângă cei 237 de semnatari, noi avem multe voturi externe semnatarilor moțiunii. În momentul de față, după opinia mea, dacă mă întrebați care sunt șansele moțiunii, sunt peste 80% ca să reușească", a afirmat Ludovic Orban la Realitatea Tv. 


El a precizat că șapte parlamentari - independenți, de la PSD și de la minoritățile naționale - au promis că vor vota moțiunea de cenzură, urmând ca negocierile să continue până în ziua votului. 


"Există viață și după moțiune" 
Orban a mai spus că a avut un dialog cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pe care l-a întrebat de ce nu a condus ședința de plen. 


"I-am spus că există viață și după moțiune. Ciolacu nu face parte din persoanele cu care am discutat să voteze moțiunea de cenzură", a mai spus Orban. 


De asemenea, el a menționat că a fost un gest normal să îl salute pe social-democratul Paul Stănescu pe holul Parlamentului, după ce o fotografie cu cei doi, în timp ce își strâng mânile, a apărut pe rețelele de socializare. 


Reamintim că Birourile Permanente Reunite au decis că moțiunea de cenzură va fi dezbătută și va fi votată în Parlament joia viitoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde