Proiectul Sălii Polivalente din Constanța, în linie dreaptă. Începe despăgubirea celor expropriați

1946
Proiectul Sălii Polivalente din Constanța, în linie dreaptă. Începe despăgubirea celor expropriați - salapolivalenta-1570136546.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanta îi anunță pe titularii dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate situate în coridorul de expropriere pentru lucrările de utilitate publică de interes local "Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri" că, în temeiul legii privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, în data de 14.10.2019, la sediul Consiliului Local Constanța, își începe activitatea Comisia de verificarea a dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate aflate pe raza Municipiului Constanța, constituită în baza Dispoziției nr. 3998/18.09.2019. 


"Tabelele cu imobilele proprietate privată expropriate în condițiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local cu modificările și completările ulterioare vor fi aduse la cunoștința publică prin afișare la sediul Consiliului Local al Municipiului Constanța în data de 03.10.2019 și pe pagina proprie de internet", au transmis cei de la Primăria Constanța. 


Aceștia au mai menționat că, până la data începerii activității comisiei, titularii dreptului de proprietate sau al/ai altor drepturi reale sau persoanele care justifică un interes legitim, denumiți în continuare persoane interesate, vor înregistra la secretariatul Consiliului Local al Municipiului Constanța cererea pentru acordarea despăgubirilor. Acestea trebuie să conțină numele și prenumele persoanei interesate, adresa de domiciliu, documentele doveditoare referitoare la existența drepturilor reale asupra bunului imobil expropriat, în original sau în copie legalizată și opțiunea privind cuantumul despăgubirii. 


În urmă cu câteva luni, edilul Constanței, Decebal Făgădău, anunța că proiectul Sălii Polivalente a început să fie pus în practică. 


"După o licitație contestată și para-contestată, ca în România, s-a semnat contractul și compania Euromateria, în asociere cu o altă companie, a câștigat această licitație. Conform contractului și ordinului de începere a lucrărilor pe care l-au primit, companiile câștigătoare au trei luni la dispoziție pentru etapa de proiectare. După această etapă, vor preda către CNI, respectiv către municipalitate, adică Primărie, proiectul. Ne uităm, îi aducem îmbunătățiri, critici, cerem detalii, se fac schimbările, se aprobă noii indicatori tehnico-economici și se începe construcția efectivă, care va dura 24 de luni", a spus Decebal Făgădău. 


XXX 
Potrivit proiectului, Sala Polivalentă va fi amplasată în zona "Badea Cârțan", va avea 5.000 de locuri și va fi omologată pentru multiple discipline sportive individuale și de echipă. Clădirea va avea demisol, parter și un etaj, suprafața totală fiind de 60.185 mp, iar cea construită, de 7.400 mp. 


În apropierea construcției, municipalitatea va amenaja spații verzi pe 8.700 mp și locuri de parcare pentru 620 de autoturisme și nouă autocare. Prin construirea acestei săli, Constanța va putea găzdui competiții internaționale importante de handbal, volei sau baschet. 


Valoarea totală a proiectului este de aproape 62 de milioane de lei. Din această sumă, circa 59,5 milioane de lei sunt alocați pentru investiția de bază, în timp ce aproximativ 470.000 de lei sunt destinați organizării de șantier, iar 1,8 milioane de lei - pentru proiectare și asistență tehnică, ceea ce implică studii de teren și de amplasament, precum și avizele și autorizațiile necesare. De asemenea, 150.000 de lei sunt destinați cheltuielilor pentru utilitățile necesare obiectivului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde