Proiectul privind carantinarea și izolarea se va dezbate astăzi în Plenul Senatului

116
Proiectul privind carantinarea și izolarea se va dezbate astăzi în Plenul Senatului - senat2014-1594448208.jpg
Plenul Senatului se întrunește sâmbătă pentru a dezbate proiectul privind carantinarea și izolarea. Ședința este programată să înceapă la ora 12:00, conform Digi24.


Vineri, Comisia juridică a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuție pentru sâmbătă dimineață mai multe texte. La ședință a participat și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.


Joi seara, Camera Deputaților a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite și în urma discuției cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra și 8 abțineri.


Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.


"Dezbaterea nu s-a încheiat asupra acestei legi. Am avut un proiect de lege venit de la Guvern foarte târziu. Este, practic, a treia oară când Guvernul ne pune în această situație - ne trimite o lege slabă în ultimul moment. Este inacceptabil să cerți Parlamentul că nu face lucruri, când tu trimiți legi care nu pot fi adoptate, vizând drepturile fundamentale ale cetățenilor. E nevoie de mai multe reglementări. Colegii de la Camera Deputaților au încercat să corecteze cât de mult, dar au fost foarte puține ore avute la dispoziție, nu au fost prezenți toți cei care aveau un cuvânt de spus, cum ar fi de exemplu CSM. (...) De aceea, am invitat azi CSM, Ministerul Justiției, asociațiile care se ocupă și preocupă de apărarea drepturilor fundamentale și asociații care se ocupă și preocupă de drepturile pacienților", a susținut vineri președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4937 secunde