Proiect depus la Senat. Antreprenorii români ar putea avea o zi specială

223
Proiect depus la Senat. Antreprenorii români ar putea avea o zi specială - proiectdepuslasenat-1561923996.jpg

Articole de la același autor

Doi parlamentari de la PSD Constanța sunt inițiatori ai proiectului depus, în procedură de urgență, la Senat, de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Radu Oprea. 


Este vorba despre senatorii Ștefan Mihu și Nicolae Moga, iar proiectul prevede declararea zilei de 30 septembrie ca "Ziua națională a antreprenorului român", zi în care autoritățile pot organiza manifestări și acțiuni publice. În total, inițiativa este semnată de 33 de parlamentari.


Conform expunerii de motive, rolul proiectului este de a recunoaște meritul antreprenorilor români în asigurarea bunăstării și prosperității economice ale României. 


"Prezenta propunere legislativă vine să certifice importanța deosebită pe care o acordă statul român în prezent antreprenoriatului, iar alegerea zilei de 30 septembrie ca «Zi națională a antreprenorului român» nu este întâmplătoare. La data de 30 septembrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semnează Decretul Domnesc 1363 privind înființarea Camerelor de Comerț și Industrie. Proiectul urmărea consolidarea noului stat românesc și modernizarea acestuia, prin crearea unor instituții care să conecteze Principatele Române la sistemul economic capitalist occidental, devenit, în a doua jumătate a secolului XIX, modelul politic, economic și cultural al României", se mai precizează în expunerea de motive. 


În altă ordine de idei, așa cum se menționează în proiectul de lege, activitățile specifice privind celebrarea «Zilei naționale a antreprenorului român» pot fi organizate de către autoritățile centrale sau locale, de Camera de Comerț și Industrie a României, camerele județene, precum și alte organizații neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea și dezvoltarea activităților economice, creșterea productivității și competitivității profesioniștilor români, în concordanță cu cerințele economiei de piață. 


Potrivit procedurii, proiectul de lege a fost înregistrat, în procedură de urgență, la Senat, prim for sesizat, însă decizională este Camera Deputaților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5838 secunde