Primarul Iulian Soceanu a stabilit programul și taxa de intrare la Grădina Botanică din Techirghiol

1059
Primarul Iulian Soceanu a stabilit programul  și taxa de intrare la Grădina Botanică din Techirghiol - gradinabotanicatechirghiol3-1470157486.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, a emis, recent, o dispoziție prin care a fost modificat programul de vizitare a Grădinii Botanice din localitate. Astfel, aceasta va fi închisă luni și marți, iar în restul zilelor, inclusiv duminică, va fi deschisă în intervalul orar 13.00- 21.00.

Totodată, au fost stabilite și taxele de intrare, urmând ca adulții să plătească 10 lei, copiii peste cinci ani, pensionarii, elevii și studenții urmând să achite 5 lei. De asemenea, grupurile organizate cu componența de peste 15 persoane vor achita 5 lei de persoană. Sunt exceptați de la plata taxei de intrare copiii instituționalizați și persoanele cu dizabilități.

Grădina Botanică din Techirghiol este un obiectiv nou inaugurat în luna martie a acestui an, fiind amenajată de autoritățile locale pe esplanada sudică a lacului, proiectul fiind finanțat din fonduri europene transfrontaliere. Grădina Botanică din Techirghiol se dorește a fi o replică autohtonă a celebrului parc dendrologic de la Castelul Reginei Maria, din Balcic, ce constituie o destinație de renume și un punct de referință pentru turismul litoral bulgăresc.

Grădina Botanică ocupă 56.000 de metri pătrați, iar finanțarea proiectului, în valoare de 1.288.217 de euro, a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013. Pe întreaga suprafață, au fost sădite, pe terase, peste 20.000 de plante, arbori și arbuști, din cadrul a 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, alei, pergole, chioșcuri și foișoare și a fost construit un pavilion administrativ cu săli pentru conferințe sau activități culturale, precum și o seră pentru plantele exotice și colecția de cactuși.

În zona parcului dendrologic a fost amenajată și o tablă pentru un joc de maxi șah și au fost amplasate două replici ale unor statui reprezentând-o pe Regina Maria și pe Regele Mihai I. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6841 secunde