Primarul din Tuzla e decis să dizolve Consiliul Local după alegerile prezidențiale

2137
Primarul din Tuzla e decis să dizolve Consiliul Local după alegerile prezidențiale - 18deb0e26e1ebfb449611fa281f2a740.jpg
După luni întregi de scandaluri, tensiuni și ședințe la care a fost nevoie de intervenția reprezen-tanților forțelor de ordine, Consiliul Local Tuzla se apropie, potrivit declarațiilor primarului PSD Constantin Micu, de dizolvare. "Nu mai țin nimic, nicio ședință. Voi merge direct în instanță, pentru dizolvare. Să iasă al nostru președinte (n.r. - Mircea Geoană, candidatul PSD+PC la prezidențiale) și după aia dizolvăm", a explicat, cu nonșalanță, gospodarul-șef al comunei constănțene. Motivul nu ține, însă, de vreo încălcare a prevederilor Legii 215 a administrației publice locale, ci de faptul că, susține Micu, aleșii locali "sunt niște derbedei".
În continuare, primarul Constantin Micu a explicat că, în opinia lui, consilierii locali PD-L, PNL și PNG se opun dezvoltării comu-nei și dau dovadă de rea-voință.
În ceea ce privește, însă, viceprimarul localității, situația este, la Tuzla, de-a dreptul bizară. Și asta pentru că, în vreme ce social-democratul Gheorghe Bălăbănescu declarase, pentru "Cuget Liber", pe 13 octombrie, că a demisionat din cauza "circului și scandalului" în care era nevoit să lucreze, primarul afirmă acum că vicele e în concediu până la 1 decembrie. Mai mult, același primar a mărturisit că Bălăbănescu și-a depus într-adevăr demisia, dar el nu a acceptat-o: "Era obosit, nu s-a gândit, se mai iau decizii și în pripă". Chiar și așa, însă, menționăm că demisia este un act unilateral. Mai mult, potrivit declarațiilor consilierului local PD-L Constantin Dina, există și o hotărâre de Consiliu Local din ședința ordinară a lunii octombrie, care atestă demisia din funcția de viceprimar a lui Bălăbănescu.

"Travaliu neuronal"
Despre situația creată în comună, Dina a explicat că aleșii locali PD-L, PNL și PNG nu vor să lase lucrurile la voia întâmplării, astfel că, undeva în perioada dintre cele două tururi de scrutin, intenționează convocarea unei ședințe extraordinare de CL în cadrul căreia să vină cu o propunere pentru postul de viceprimar, ră-mas vacant. "Vrem să venim cu o soluție comună pentru funcția de viceprimar într-o ședință extraordinară. Asta dacă nu cumva, între timp, primarul va convoca, totuși, o ședință ordinară", a explicat Dina.
Consilierul democrat-liberal nu s-a sfiit să pună problemele din administrația locală, chiar dacă la modul ironic, pe seama "travaliului neuronal al primarului Micu". "Dumnealui e în travaliu neuronal, de-aia se exprimă mai greu. Viceprimarul Bălăbănescu a demisionat din funcție, iar hotărârea de CL a trecut cu 12 voturi din cei 12 consilieri care au participat la acea ședință", a conchis Dina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2414 secunde