Primăria Mangalia pregătește facilități fiscale pentru sprijinirea populației

344
Primăria Mangalia pregătește facilități fiscale pentru sprijinirea populației - primariamangalia2-1585762474.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice din Mangalia pregătesc mai multe măsuri cu caracter social și facilități fiscale pentru persoane fizice și juridice, cu scopul sprijinirii tuturor cetățenilor orașului, afectați economic de criza epidemiologică, manifestată la nivel global.

Primarul Cristian Radu a declarat că aceste măsuri vor avea în vedere atât scutiri la taxe și impozite, dar și amânări la plată, fără penalități, pentru anumite categorii de contribuabili.

"În perioada imediat următoare, vom avea discuții cu reprezentanții mediului de afaceri, în special cei din domeniul turistic pentru a stabili împreună ce tipuri de facilități fiscale putem oferi, cu acordul ministerelor de resort", a explicat edilul Mangaliei.

Referitor la persoanele fizice, Cristian Radu a spus că municipalitatea va sprijini, în special, persoanele în vârstă, cele defavorizate și afectate direct sau indirect de criză.

"Luăm în considerare scutiri și amânări la plata taxelor și impozitelor locale, suspendarea executărilor silite, precum și alte tipuri de ajutoare acordate celor care au avut de suferit din cauza situației critice prin care trecem, cu toții", a mai spus primarul Cristian Radu.

El a mai precizat că va solicita și autorităților guvernamentale un plan de măsuri concrete pentru susținerea sectorului turistic, care va fi grav afectat de criză, în sezonul estival 2020. 
"În plan local, vom face tot ce depinde de noi pentru a ajuta mediul de afaceri și populația. Totodată, vom cere și sprijinul de la nivel central pentru a ajuta economia locală să supraviețuiască, atât pe durata crizei umanitare, dar și după aceea, în cazul unei crize financiare și economice, la nivel mondial", a mai spus Cristian Radu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4498 secunde