Primăria Mangalia oferă măști și mănuși vârstnicilor orașului

524
Primăria Mangalia oferă măști și mănuși vârstnicilor orașului - mangalia1-1585937045.jpg

Articole de la același autor

Primăria Mangalia a demarat un program de sprijinire a tuturor vârstnicilor orașului, persoanelor singure sau cu dizabilități, precum și a celor aflate în autoizolare, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, echipe ale municipalității se deplasează la domiciliul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani pentru a le ajuta la cumpărături, achiziționarea de medicamente sau pentru a le oferi o masă caldă, conform recomandărilor Ordonanțelor Militare.



"Noi venim în întâmpinarea tuturor persoanelor în vârstă, nu doar a celor peste 65 de ani. Ajutăm pe toți cei care ne solicită, în această perioadă critică, atât pensionari, cât și persoane nevoiașe, cu dizabilități sau aflate în autoizolare", a explicat primarul Cristian Radu.


El a spus că vârstnicii primesc o atenție sporită din partea autorităților pentru că reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în fața virusului. "Colegii mei merg acasă la cei în vârstă pentru a le oferi, gratuit, măști și mănuși de protecție, pe care le pot folosi atunci când ies din casă, în situații ce nu suportă amânare. Totodată, îi asigurăm de tot sprijinul nostru și îi rugăm, insistent, să evite, pe cât posibil, ieșirile din casă", a mai spus edilul Mangaliei.


Primăria Mangalia îi ajută și pe cei întorși în țară, care trebuie să stea 14 zile în autoizolare.
"Le oferim, gratuit, cazare, tuturor locuitorilor Mangaliei, care se întorc acasă și trebuie să se autoizoleze pentru a-și proteja familia și pe cei dragi. În cazul în care condițiile locative nu le permit autoizolarea acasă, mă pot contacta pentru a le veni în ajutor", a completat Cristian Radu.



El a mai spus că administrația locală a rezolvat și problema cazărilor pentru cadrele medicale care nu mai vor să meargă acasă, între turele de la spital, tot pentru a-și proteja familia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.461 secunde