Primăria Mangalia a lansat, vineri, proiectul de reabilitare și ecologizare a lacurilor din Neptun

1414
Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Primăria Mangalia, vineri dimineață, la Neptun, a avut loc lansarea proiectului "Reabilitare și ecologizare Lacuri Neptun".
Mangalia, în calitate de beneficiar, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în calitate de autoritate de management pentru POR 2007-2013, și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar, au semnat în luna noiembrie a lui 2009 contractul de finanțare pentru acest proiect.
La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Mangalia, ai firmei Info Euro Consult (consultanță proiect), ai societății AGC (consultanță eveniment), ai DADL, ai ONG "Mare Nostrum" și agenți economici din zonă.
Proiectul va fi realizat cu sprijinul financiar al Fondului European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, și va fi implementat pe o perioadă de 22 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
Valoarea totală a proiectului este de 15.204.015,87 lei, din care contribuția Primăriei Mangalia la cheltuielile eligibile este 251.824,40 lei.
Obiectivul general de marketing este promovarea la nivel local, regional și național a obiectivului turistic - Lacurile Neptun 1 și 2 - în vederea creșterii numărului de turiști atrași de componenta turismului balnear și de agrement (relaxare, odihnă, promenadă), dar și de componenta turismului nautic.
Principalele măsuri vizează ecologizarea și amenajarea suprafețelor lacustre și cheurilor Lacurilor Neptun 1 și Neptun 2, precum și realizarea ambientului zonei de parc de agrement din apropierea lacurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde