Primăria Constanța investește peste 25 de milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

798
Primăria Constanța investește peste 25 de milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - fotofondinvestitii2-1588783347.jpg

Articole de la același autor

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare. Investiția va fi realizată cu fonduri europene, suma ridicându-se la peste 25 de milioane de lei.

Primăria Constanța se pregătește să schimbe complet Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, pe care îl are în administrare, să îl reabiliteze și să îl modernizeze, pentru a-l transforma într-o unitate medicală de vârf. Este vorba despre un proiect care a fost depus în cadrul POR/2020/ 3/3.1/B/2/NE,SE,SM - Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1B și se va derula pe parcursul a 33 de luni, aici fiind inclusă atât perioada de execuție, de 18 luni, cât și perioada de proiectare.

"Cel mai important subiect este unul la care noi lucrăm de multă vreme: reabilitarea termică și schimbarea în întregime a mecanismului de funcționare de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Lucrăm la acest proiect de mai mulți ani de zile și iată că a venit timpul ca astăzi, cu ajutorul fondurilor europene, să aprobăm un proiect în valoare de 25 de milioane de lei. La spitalul nostru de boli infecțioase avem o echipă de oameni inimoși, care lucrează zi de zi și se luptă pentru ca fiecare pacient să aibă o șansă la viață", a anunțat primarul Decebal Făgădău.

Toate instalațiile, complet refăcute

Potrivit acestuia, în cadrul proiectului se vor realiza mai multe tipuri de lucrări. În primul rând, se va realiza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă ale clădirii, precum și reabilitare termică a sistemului de încălzire și sistemului de furnizare a apei calde. Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, vor fi instalate sisteme de climatizare și de ventilare naturală. De asemenea, lucrările presupun înlocuirea instalației de distribuție a apei reci, pluviale și a colectoarelor de canalizare menajeră, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități și modernizarea instalațiilor electrice.

"Nu în ultimul rând, vor fi efectuate lucrări de management energetic integrat pentru clădiri, precum instalarea unor sisteme de management energetic integrat, cu sistem de automatizare, control și monitorizare care vizează si fac posibilă economia de energie la nivelul sistemelor tehnice ale clădirii și montarea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie din clădire pentru încălzire și apă caldă de consum, care conduc la realizarea obiectivelor propuse", a mai precizat Decebal Făgădău.

Investiția se ridică la peste 25 de milioane de lei, acoperită aproape integral din fonduri europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.204 secunde