Primăria Constanța continuă campania de adopție a câinilor fără stăpâni

308
Primăria Constanța continuă campania de adopție a câinilor fără stăpâni - primariaconstanta-1556812331.jpg

Articole de la același autor

Campania de adopție a câinilor fără stăpân lansată de Primăria Municipiului Constanța aduce o viață mai bună patrupezilor fără cămin. Altfel, potrivit reprezentanților administrației publice locale, 18 căței care au ajuns în adăpostul pentru animale fără stăpân au fost adoptați de persoane cu suflet mare care le-au oferit o casă. 


Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de șapte zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Până în momentul de față au fost depuse 39 de cereri de adopție la Serviciul Gestionare Animale Abandonate. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării. 


Adopția câinilor se face gratuit, ei fiind încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microtipare. Acest proces se face pe baza unei declarații-angajament și este posibilă în cazul în care este prezentat un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, există dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, este oferit acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini.
Importantă este menționarea faptului că se interzice abandonul câinilor revendicați ori adoptați. Personalul serviciului va comunica în termen de cinci zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidență a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau pașaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii și numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8793 secunde