Președintele Klaus Iohannis: "Relaxare graduală a restricțiilor, după 15 mai"

411
Președintele Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus nu se vor relaxa decât după ridicarea stării de urgență. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că măsurile vor fi ridicate treptat, astfel încât să se limiteze în continuare riscul de îmbolnăvire a populației.

Deși bilanțul infectărilor și al deceselor continuă să crească, mulți dintre noi ne gândeam că, poate, după sărbătorile pascale, va veni momentul relaxării restricțiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus, tocmai de aceea ele vor trebui respectate în continuare încă aproximativ patru săptămâni.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cursul zilei de ieri, că restricțiile vor fi ridicate treptat, dar abia după încheierea stării de urgență.

"După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm, atunci, într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-o dată, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea. Deci, va trebui să continuăm să trăim

cu anumite restricții", a precizat președintele țării.

Potrivit acestuia, ridicarea restricțiilor se va face în urma analizelor și estimărilor de către specialiști și autorități asupra evoluției răspândirii virusului.

"Toate aceste măsuri se vor lua în baza unor dovezi științifice, medicale și rezultatele din teritoriu", a subliniat președintele țării.



Măsuri graduale


Klaus Iohannis a precizat că se lucrează deja la un plan de relaxare a restricțiilor, care va fi pus în aplicare treptat.

"După 15 mai, vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Este important de știut că aceste măsuri vor fi graduale. La început, vor fi posibile, iarăși, activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este nevoie, evident, de evaluarea medicilor, a specialiștilor, dar și de o evaluare economică, fiindcă noi ne dorim să repornim economia României. Este la fel de important să înțelegem acum, după ce am parcurs o etapă importantă din această epidemie, să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia și atunci responsabilitatea revine mai mult decât până acum fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi va fi mai responsabil în privința chestiunilor care îl privesc direct, fiecare dintre noi va trebui să aibă mai multă grijă de el, de familia lui și de cei apropiați. Este însă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri. Totul va fi implementat după 15 mai, când vom intra într-o nouă perioadă, care, dacă respectăm până atunci foarte bine, cum am făcut și până acum, sigur va duce la o îmbunătățire a traiului nostru, al fiecăruia", a completat președintele Klaus Iohannis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6618 secunde