Premierul Orban: "Nu vom crește impozitele și nici contribuțiile sociale"

362
Premierul Orban:

Articole de la același autor

Vestea că actualul guvern ar putea majora taxele, impozitele și contribuțiile sociale plătite de angajați și angajatori pentru a atrage bani la bugetul văduvit al țării a intrigat societatea civilă care a reacționat. Totuși, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, ieri, că Guvernul nu va crește impozitele și nici contribuțiile sociale, chiar dacă situația economică este una dificilă.

"Așa cum am anunțat, și cum am scris în programul de guvernare, nu vom crește impozitele și nici contribuțiile. Sigur, am moștenit o situație extrem de dificilă, situația s-a complicat și mai mult ca urmare a crizei economice provocată de epidemie. Am făcut eforturi foarte mari pentru a menține cât mai multă lichiditate în economie, pentru a menține ritmul susținut al investițiilor, pentru a crea posibilitatea de se fluidiza toate circuitele economice, atât cât a fost posibil, în mod evident, pentru a menține la un nivel cât mai scăzut căderea economică. Rezultatele deja sunt vizibile și sunt optimist că, prin planul de măsuri pe care-l punem la punct, vom reuși să relansăm economia, să reconstruim sănătos economia", a afirmat premierul, la România TV.

El a denunțat în context "populismul, promovat sistematic în majoritatea parlamentară condusă de PSD".

"Aici, sigur că ne mai confruntăm și cu un alt adversar, și anume populismul, care, din păcate, este promovat sistematic în majoritatea parlamentară condusă de PSD și care duce la dublarea tuturor măsurilor guvernamentale, de măsuri oarecum 'ecou', și care determină adoptarea foarte multor acte normative pentru care nu există resurse financiare. Nu există lege după lege să genereze noi cheltuieli, să dea noi forme de a plăti ba pensionarea, ba intrarea în serviciu, ba o serie de alte să le spun chiar cadouri sau plăți care se fac fără vreun temei just, numai dintr-un populism care sufocă efectiv economia românească", a adăugat Orban.

Potrivit premierului, dezvoltarea economică se bazează pe inovare, pe inițiativă economică, se bazează pe asumarea de riscuri, pe investiții, pe susținerea celor care au inițiativă economică.

"Nu se poate la nesfârșit dintr-un buget secătuit, care permanent a fost supus la noi și noi poveri și noi și noi cheltuieli, să continui să storci acest buget, să generezi cheltuieli care pur și simplu vor crea dezechilibre care vor fi foarte greu de reparat. Noi suntem obligați să atacăm la Curtea Constituțională aproape orice lege care trece prin Parlament, pentru că ne generează noi și noi cheltuieli, ne creează noi și noi dificultăți suplimentare", a mai spus Ludovic Orban.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5175 secunde