Premierul Ludovic Orban: "Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia"

789
Premierul Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, ieri, că nu e normal ca persoane care s-au pensionat și încasează pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public.


"Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat și beneficiază de pensie să beneficieze și de un venit în sectorul public, vreau să fim foarte clari, aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, și este vorba de foarte mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din Poliție sau din alte structuri și care, după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează și venituri în sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată să cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat, nu avem absolut niciun fel de problemă, de asemenea, dacă vor să își continue activitatea, nici în privința acestei chestiuni nu avem nicio problemă, cu o singură condiție, să aleagă venitul dobândit din salariu, dacă vor să lucreze", a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public.
Orban a menționat că s-a perpetuat acest sistem care, din punctul său de vedere, nu e normal.


"Eu cred că administrația are nevoie de o modernizare, administrația are nevoie de oameni proaspeți, cu o altă viziune, care să fie școliți în sensul administrației care se face la nivel european, în secolul 21 și, de asemenea, cred că o persoană care lucrează în serviciul public și în administrația publică trebuie să primească un venit din activitatea pe care o desfășoară", a afirmat el.


Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a mai afirmat că una dintre măsurile pe care Guvernul le va lua este înghețarea indemnizațiilor celor care ocupă funcții de demnitate publică, pentru ca acestea să nu mai crească atunci când este majorat salariul minim.


"Știți foarte bine că veniturile, indemnizațiile celor care ocupă funcții de demnitate publică sunt plătite în raport cu salariul minim pe economie. Și ce decizie am luat? Se va majora salariul minim pe economie, să nu crească indemnizațiile celor care dețin funcții de demnitate publică", a declarat premierul, la Digi24.


El a adăugat că pentru a pune în practică această decizie există două variante: fie vor fi incluse în cuprinsul legii bugetului de stat anumite reglementări specifice pentru exercițiul bugetar, fie va fi emisă o ordonanță de urgență, care cuprinde diferite măsuri ce sunt luate în perspectiva anului bugetar următor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde