PNȚCD vrea să meargă singur la alegerile europarlamentare

246
2
PNȚCD vrea să meargă singur la alegerile europarlamentare - pntcd-1390137310.jpg
Principala opțiune a Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014 este participarea la scrutin sub siglă proprie și propunând liste proprii, se arată într-un comunicat de presă al PNȚCD Constanța. A doua opțiune se referă la deschiderea PNȚCD pentru constituirea unei soluții politice comune a dreptei românești (Forța Civică, PMP, PD-L). Acestea au fost principalele decizii adoptate, sâmbătă, printr-o rezoluție a Comitetului Național de Conducere al PNȚCD, reunit la Brașov. Potrivit rezoluției, PNȚCD consideră că gravitatea situației în care se află societatea românească sub guvernarea USL impune abandonarea ambițiilor politice deșarte, a trocului politic, și concentrarea eforturilor către apărarea românilor. "În virtutea tradiției noastre și a moștenirii Seniorului Corneliu Coposu, în calitatea noastră de singur partid care a refuzat întotdeauna compromisul politic de dragul puterii, afirmăm că este de datoria PNȚCD să își asume rolul de principal apărător al românilor, al Statului de Drept și al viitorului României, în fața agresiunii USL", se arată în rezoluție. "PNȚCD merge singur la alegeri. PNȚCD are un singur partener: elec-toratul din România. Oamenii care vor să-și dea votul pentru valori și principii tradiționale. Asta e prima opțiune. A doua este aceea de a rămâne deschiși unor discuții pentru realizarea unei alianțe electorale de dreapta, dar numai sub rezerva că această Alianță să se constituie în baza valorilor și principiilor promovate de Corneliu Coposu", a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu. În cadrul ședinței CNC a fost prezentat și un sondaj de opinie comandat de PNȚCD, potrivit căruia partidul este cotat, la intenția de vot, cu 3,4%. "Sondajul infirmă alte sondaje care se tot dau publicității și în care PNȚCD nu este măsurat. În acest sondaj, Forța Civică și Mișcarea Populară apar sub PNȚCD", a precizat Aurelian Pavelescu. CNC al PNȚCD a mai aprobat o serie de interimate la conducerea organizațiilor teritoriale, în județele Iași, Argeș, Ilfov, Satu Mare și a mai decis cooptarea în structurile de conducere a unor perso-nalități ale vieții publice culturale, diplomatice ale țării.


Comentează știrea

Hanibal
20 ianuarie 2014
fanfaronada taranista

PNTCD ar trebui sa evite referirile la " traditia noastra " avand in vedere comportamentul acestui partid dupa infiintarea sa in ianuarie 1990 de catre raposatul Coposu. Declaratia lui Pavelescu referitoare la scopul partidului care " a refuzat intotdeauna compromisul politic de dragul puterii " nu este sustinuta de fapte.PNTCD , din initiativa lui Coposu , n-a avut curajul si taria sa actioneze independent si s-a alaturat PNL,PSDR,UDMR si PER pentru a forma Conventia Nationala pentru Instaurarea Democratiei (CDR) care obtine peste 20 % la alegerile din septembrie 1992. " Democratia instaurata de CDR si consolidata in continuare de PSD si celelalte partide , o simtim astazi pe pielea noastra.Scandalurile si divergentele au subminat permanent PNTCD pana cand , dupa parvenirea efemera a unor lideri incapabili si mereu pusi pe cearta , au adus acest partid pe linia moarta. Afirmatia ca PNTCD isi asuma rolul de " principal aparator al romanilor , al statului de drept si al viitorului Romaniei " tine de fanfaronada si nu are nici un temei,reusind sa provoace doar zambetele celorlalte partide pe care PNTCD vrea sa le coordoneze spre realizarea maretelor idealuri penetecedisto-crestin democratice si monarhiste ale acestuia . PNTCD ar face mai bine sa demonstreze ca este capabil sa faca liniste si ordine in coliba lor taraneasca , sa lase certurile si sa realizeze unitatea in propriul partid.Asa cum se prezinta in prezent partidul condus de Pavelescu, ne duce cu gandul la broasca din fabula care a vrut sa fie la fel de mare ca vaca . Liderii de talia unora ca Radu vasile, Ciorbea,Avram Muresanu,Opris,Ciuhandru,Ciumara,Dudu Ionescu,Radu Sarbu Milut, si cei cativa raposati, au demonstrat ca sunt orice numai taranisti nu,chiar daca au purtat itari si opinci de firma si obiele de matase.Putina modestie nu strica.

vasile
20 ianuarie 2014
PNT -CD

Cred ca Hanibal stie si putina istorie si ca nume ca Maniu,Mihalache, Coposu ii spun ceva! Cred ca Domnia sa stie si ca zeci de mii de taranisti au fost in puscariile comuniste! Ori nu este initiat ori este prea...initiat! VA ROG MAI MULT RESPECT CAND VORBITI DE ACEST PARTID! Iar cand vorbiti despre monarhie ar trebui sa fi citit macar cate ceva despre progresele Romaniei pe timpul domniei REGELUI CAROL I! Intre anii 1996-2000 sau pus bazele solide ala integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si NATO! E PUTIN DOMNULE HANIBAL!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7312 secunde