PMP mizează pe Theodor Paleologu în cursa pentru Cotroceni

900
PMP mizează pe Theodor Paleologu în cursa pentru Cotroceni - pmpmizeazapetheodorpaleologu-1566741281.jpg

Articole de la același autor

Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) la alegerile prezidențiale din noiembrie, acesta fiind votat în unanimitate, duminică, de către membrii Colegiului Național al partidului, la propunerea președintelui de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu.

De asemenea, Mihail Neamțu a fost validat ca purtător de cuvânt al partidului și al campaniei prezidențiale.

"Este un moment important din partea PMP, Colegiul Național al PMP l-a desemnat cu unanimitate de voturi pe strălucitul profesor și diplomat Theodor Paleologu candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. După un președinte spectator, România are nevoie de un președinte implicat, care știe ce vrea pentru această țară", a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, la Digi24.

La rândul său, Paleologu a spus că a acceptat propunerea PMP, precizând că una din marile sale teme de campanie va fi educația.

"Am considerat că este datoria mea să fac acest lucru și îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, și anume, un imens exercițiu pedagogic la scara națiunii întregi. Vor fi cursuri pro bono la scară națională și convingerea mea este că totul începe și se termină cu educația. De aceea, educația va fi una din marile mele teme de campanie. Consider că e destul de rușinos faptul că doi foști profesori nu sunt în stare să vorbească fără fițuici. Citesc prost texte proaste, scrise de consilieri proști", a afirmat Paleologu.

El a susținut că are toate calitățile necesare să coordoneze "cu adevărat" politica externă a țării, ca diplomat și om care a trăit 19 ani în afara țării.

"Cred că pot să fac o diferență, iar pentru o țară ca România, politica externă este absolut vitală. Nu poate exista politică internă bună fără o politică externă bună, făcută de oameni care chiar se pricep. Este inacceptabil ca ambasade să stea neocupate de ani de zile. Este vina Guvernului și a președintelui", a apreciat Paleologu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5407 secunde