Paul Stănescu, de la PSD: "Candidatul la prezidențiale poate fi și din afara partidului"

331
Paul Stănescu, de la PSD:

Articole de la același autor

Președintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a declarat, ieri, că, potrivit statutului, candidatul partidului la alegerile prezidențiale va fi stabilit prin congres, însă acest candidat poate proveni și din afara formațiunii politice. Senatorul social-democrat a menționat că data la care va avea loc congresul PSD ar putea fi stabilită la reuniunea social - democraților ce va avea loc astăzi. 


"Sigur că sunt multe păreri, eu vă spun ce ne-am propus să punem în CEx-ul de vineri, și bineînțeles să facem sondaje cu personalități din partid care vor să candideze la funcția prezidențială, dar și cu alte personalități din afara partidului, dacă vor să vină la noi, pentru că în primul rând trebuie să ceri acest lucru, nu te poți duce să cauți pe cineva. O să începem să facem studii sociologice cu toată lumea, să vedem cine se plasează cel mai bine. Dar, la noi, Congresul va hotărî candidatul la funcția prezidențială, nu sondajele, congresul va hotărî persoana care va candida, poate să fie din partid, e posibil să fie și din afara partidului o personalitate, dar se va hotărî la congres acest lucru. Congres care va fi decis ca dată, cred, vineri, la ora 11", a declarat Paul Stănescu, la Antena 3. 


El a admis că partidul trece în prezent printr-o perioadă dificilă, dar întrucât are forță, se va mobiliza și va avea cel mai bun candidat la alegerile prezidențiale. 
"Eu sunt convins că PSD va fi pe primul loc la alegerile care vor veni. Dumneavoastră vă e greu să credeți, dar știți bine forța partidului,  partidul se va remonta foarte repede și toți colegii au înțeles, fiind un moment dificil, nu e un moment ușor, toți ne strângem, să fim cu toții solidari și sunt convins că ne vom mobiliza, vom avea și cel mai bun candidat la alegerile prezidențiale și ne vom bate până la capăt. Vrem ca PSD sau eventual coaliția, încă n-am stabilit aceste lucruri, să dea cel mai bun președinte al țării pentru următorii ani", a afirmat Stănescu. 


Președintele executiv al PSD a menționat că știe mai mulți colegi din partid care doresc să candideze la prezidențiale, dar nu a precizat cine sunt aceștia, arătând că ei se pot înscrie, apoi vor fi efectuate sondaje și la final candidatul va fi stabilit la congres. 


"Colegii mei trebuie să se înscrie, cine vine acolo trebuie să-și spună opinia - eu vreau să intru în cursa prezidențială, sigur va fi pus în studiu, studiile sociologice pe care le vom face și vom vedea, nu pot să vă dau nume, pentru că n-ar fi corect să vă dau nume. Sigur că știu câțiva colegi care își doresc lucrul acesta", a mai spus Paul Stănescu. 


Întrebat dacă Eugen Teodorovici ar putea fi candidat, Stănescu a reafirmat că trebuie mai întâi să se înscrie, apoi să fie făcute sondaje și la final să treacă de filtrul partidului, la congres. 


"Să se înscrie pe listă, nicio problemă, Teodorovici și alții, să se înscrie pe listă și dacă în sondaje Teodorovici va fi cel mai bine plasat candidat, trebuie să treacă prin filtrul partidului, altfel nu se poate, fără discuție", a mai declarat Stănescu. 
El a subliniat că statutul partidului impune ca numai prin congres să fie stabilit candidatul la alegerile prezidențiale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5737 secunde