Parlament / Moțiunea de cenzură este citită, acum, în plenul reunit

198
Parlament / Moțiunea de cenzură este citită, acum, în plenul reunit - parlament-1570087027.jpg
Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, în această dimineață, în ședință comună, pentru citirea moțiunii de cenzură, care va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare, pe 10 octombrie.

"Avem moțiunea citită mâine și discutată și votată joia viitoare, pe 10 octombrie", a anunțat, aseară, liderul grupului PRO România, Victor Ponta, după ședința Birourilor permanente reunite.

Moțiunea de cenzură intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!" a fost depusă, marți, de Opoziție.

Ieri, a avut loc o ședință de plen comun al Parlamentului în care ar fi trebuit să se citească moțiunea, dezbaterea și votul fiind programate inițial pentru sâmbătă. Însă, ședința de plen a fost suspendată ca urmare a respingerii, prin vot, a programului de lucru și a ordinii de zi.

În aceste condiții, Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților s-au reunit, din nou, pentru a doua oară în aceeași zi, și au stabilit un alt calendar al moțiunii de cenzură.

Documentul are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputați ai minorităților naționale, patru parlamentari PSD și un deputat independent.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4611 secunde