Oameni buni, țara ne vrea proști! Votați ca atare?

720
8
Oameni buni, țara ne vrea proști! Votați ca atare? - 1-1477909569.jpg

Articole de la același autor

Mi-am dat seama că toată teoria cu parlamentarii și reprezentativitatea, demnitatea și onestitatea sunt simple povești, ce dau frumos la televizor sau în tușul negru al ziarelor. Odată pecetluite mandatele lor, țesătura dintre cele două părți se destramă, fir cu fir. În realitate, oamenii aceia nu ne reprezintă pe noi, nu merg acolo pentru alegătorii lor și nici nu au, în realitate, pârghii să ne schimbe nouă viața într-un mod miraculos. Se duc în Parlament cu ranița politică în spate, având la îndemână ordinele și indicațiile de partid. Iar după patru ani marcați de un dezgustător sentiment de neputință și frustrare, este greu să îți mai dea mâna să te încrezi așa ușor în cineva. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm acasă și să nu votăm. 


Deși am fi tentați să îi penalizăm prin absența de la urnă, în realitate nu facem decât să ne vindem votul acelorași spurcați care fac din indiferența noastră un titlu de glorie. Ei cultivă cu toate mijloacele acest sentiment de neputință, transformat apoi în nepăsare, pentru a-și ascunde mandatele la umbra unei societăți slabe. Nu ne vor activi, nici implicați. Le-ar fi greu să înfrunte un popor motivat și dârz, un alegător ce își prețuiește votul ca pe un dar de suflet. Fiindcă acel cetățean nu și-ar vinde ștampila pe o găleată roșie sau o șapcă galbenă, ci pe proiecte și corectitudine. 


Dar ce vă spun eu sunt povești… Căci, în realitate, vom băga în Parlament iar toți infractorii, ascunși sau puși chiar la vedere pe listele partidelor. Când întâiul fiu al stângii este un infractor dovedit, condamnat, ce și-a adunat pe lângă el alții de teapa lui, cum mai poți vedea demnitatea în România? Ei vor intra fluierând în Casa Poporului, de unde ne vor râde în nas încă patru ani de zile. Iar în spatele lor defilează o întreagă armată de delincvenți. Cum putem opri acest simulacru electoral, când toți sunt o apă și-un pământ?


Ca niște recomandări de bun simț, nu mai votați infractori, indivizi trimiși în judecată și cercetați penali. Nu mai votați oameni pe care nu îi cunoașteți, de care nu ați auzit vreodată doar pentru că așa spun PSD, PNL, PMP sau ALDE. Ștampila trebuie să cadă într-o căsuță sau alta argumentat și nu doar pentru că așa spune primarul, șeful sau… nevasta / soțul. Dar mai ales, nu uitați, oameni buni, că țara ne vrea proști! Iar rezultatul votului din 11 decembrie ne va spune dacă suntem sau nu.



Comentează știrea

NELU
31 octombrie 2016
la subiect

Felicitari pentru articol. Putini ziaristi "indraznesc" sa spuna acest lucru, din cauza unor obediente extreme care echivaleaza cu actele de prostitutie.

marioara
1 noiembrie 2016
opinie

Oportunitate extra in timpul liber! Trebuie sa ai doar minim o ora libera pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa incredere si multa seriozitate. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani, chiar din prima luna. Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email: pacurarumarioara1964@gmail com http://bit.ly/29LsSph

MIHAI
1 noiembrie 2016
NE VREA , SAU SUNTEM CHIAR PROSTI ?

Sistemul parlamentar nu ofera si nu permite alegerea celor care sa corespunda cerintelor unui popor decat intr-o mica masura . Inteligenta politica a multimii nu este suficient de dezvoltata pentru ca ea sa gaseasca prin propriile ei puteri oameni capabili de care are nevoie . Buletinele de vot nu pot naste oameni politici sau de stat de mare valoare carora oricum , asa cum o dovedeste istoria , multimea le este ostila . Votul universal a desfiintat meritocratia si s-a ajuns in situatia in care mediocritatile parlamentare iau hotarari si decizii vitale pentru natiunune , de cele mau multe ori spre nenorocirea ei . Oricum, stim ca hotararile nu sunt ale parlamentarilor ci a liderilor de partid care n-au nevoie de oameni capabili ci de instrumente usor de manipulat , adica de " oameni de paie " Sau si mai rau , cand se ajunge in situatia ca Petre Tutea sa aiba dreptate . Cu ocazia alegerilor din 1990 Tutea spunea : " Ce inseamna acest 89% pentru niste golani care nu-s in stare sa coduca nicio gara ? ". Ne laudam ca avem parte de alegeri libere . Este amuzant dar si real modul in care scriitorul Braescu scria la vremea sa : " Alegeri libere ! Dar avem noi in viata un moment macar libera alegere ? .Venim pe lume la alegere ? Cate fete n-ar vrea sa fie baieti . Cati tineri buni de jandarmi s-au pomenit preoti , si cati jandarmi ar fi dorit sa fie stareti de manAstire ?Dar nevasta ? Se spune " aleasa inimii mele " . Femeia frumoasa n-o alegi se impune . Si care femeie e urata cand are zestre ? ".Romania a ajuns in situatia in care o mare parte dintre cetateni considera ca notiunile de parlamentar , alegator , democratie libertate , egalitate , etc sunt vorbe goale . Si este firesc .Ce constatam dupa alegeri ? Constatam ca fiecare partid care vine la putere darama si fărâma de lucru bun pe care l-a facut cel caruia ia luat locul . Normal ar fi ca alegerile sa aduca o anumita continuitate . Acest lucru nu este posibil in Romania deoarece partidele nu se considera adversare ci dusmane , fiecare urmarind sa-l distruga pe celalalt .Pana la urma trebuie sa dam dreptate celui care a spus ca politica nu poate fi mai buna decat suntem noi .Sunt destui cetateni care ar vota din toata inima oameni de valoare . Dar acestia chiar daca exista , evita sa se murdareasca in politica . si la urma urmei , de ce ar avea nevoie nevoie romanii de parlament , de partide si guverne ? Romanii au o veche deprindere de a astepta imbunatatirea traiului de la bunavointa Celui de sus , de la ploaie , aer , soare . Cand au probleme , romanii se duc la moastele sfintei Parascheva nu la parlament . Pentru ei democratia inca n-a venit .Fericirea poporului depinde tot de ploaie . Politicienii culeg insa roadele din politica si institutiile create de ei , atat pe timp de seceta cat si pe timp de inghet . Sau se imbogatesc din zootehnie : mulg vaca numita buget .

europeanu
1 noiembrie 2016
Parlament

dati afara toti oltenii din parlament si e rezolvata problema.

Hollywood
1 noiembrie 2016
Mergem la vot

Inidiferent ce simpatii ori antipatii politice avem, trebuie să ieșim la vot. Iar dacă suntem chiar atât de "scârbiți" de oferta electorală, mergem și anulăm buletinul de vot. Trebuie lăsate pentru o oră-două Facebook-ul, televizorul și alte prostii. O prezență de peste 75% ar fi chiar un semnal puternic pentru restul țării că noi, cei de la malul mării, nu suntem chiar o comunitate de proști, cocălari și asistați social. Că mai ave încă un cuvânt de spus și destul curaj să-i cârpim peste ochi pe cei care încearcă să-și bată joc de noi. Plm.

a-mirabilis
1 noiembrie 2016
ochlocratia

Citesc pe aici,parerile unor postaci gratie libertatii de exprimare si care ne mai protejeaza de plictisicismul politicianist.De exemplu,Europeanu,ne da un mare sfat-radical cu iz discriminatoriu,neconstitutional;,,dati afara toti oltenii din parlament..''.Fara sa ne zica ce punem in locul lor.Pai si olteanu,si moldoveanu,si regateanu,sunt cetateni ...europeni.Nu zic de tigani pentru ca ei sunt ...universalisti.Domnu de prin cetatea filmului american ne sfatuieste sa mergem la vot.Pentru ce ?Ca sa anulam in ,,scarba'' voturile.Pe toate chiar nu se poate.Ca tot se vor gasi 2-3 cu votul legal ca nu degeaba actualii parlamentari au dat pe banda rulanta mariri de salarii pentru bugetari,sporuri si indemnizatii.fara sa se gandeasca la faptul ca,toate aceste pomeni sunt insotite de inechitati,frustrari si o spirala a revendicarilor salariale ale altor categorii sociale.Cat despre postacul Mihai,acesta face referiri critice la niste politicieni total supusi Parlamentului European pentru legi si batosi,chiar infatuati in fata propiului electorat ...european si in curand universalist devenit fara sa-l intrebe nimeni.Trbuie avut in vedera ca orice forma de guvernare ,se naste cu un viciu congenital si ,ca atare degenereaza in mod inevitabil si care produce o revolta .Aceasta din urma darama aceasta forma de guvernamant.Si,asa trecand de la Monarhia aristrocratica la oligarhie care si aceasta este data la o parte de ,,revolta''pentru a se instaura capitalismul =democratia.(accidental poate fi si comunismul ca forma a democratiei autocrate )Insa ,democratia devine dezordine si anarhie condusa de demagogi si sfarseste prin presiunea brutala a maselor ,revolutia ,care aduce la puterea ochlocratia.Imediat se iveste din randul demagogilor cel mai puternic, pune mana pe putere si ca sa nu aiba probleme incepe sa distribuie ,,dreptatea lui''si vecinilor printr-o ,,political-corect'' Pe cel care repara pantofi il numim cizmar ,pe cel care indruma,planifica si declanseaza razboaie oriunde in lume il numim....spuneti voi Asa ca,domnilor postaci,mergeti la vot si impacati-va cu gandul,ca toate formele politice sunt failibile si eronate.

Ivan BANTUSTAN
3 noiembrie 2016
APOCALIPSA ROȘIE

votați PSD și se va schimba ceva. Va fi mai rău, decât cu Ciuma lui Stalin!

unul
4 noiembrie 2016
gloata

Dl presedinte a spus ceva anul trecut, de forma: "A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit sa moara." Ultima fraza, mai ales, este superba. Ar trebui sa va dea de gandit acest lucru. Ca sa intelegeti mai bine, plecati de la urmatoarele premise: 1.Gloata e sacrificabila si va fi sacrificata ori de cate ori va fi nevoie. 2.Gloata e manipulabila si va fi manipulata ori de cate ori va fi nevoie. Lupii in piei de oaie aflati acum la guvernare, nealesi de nimeni si catarati acolo pe cadavrele celor de la colectiv, au nevoie de gloata sa mearga la vot, pentru ca astfel obtin legitimitate. Eu zic sa mergem la vot si sa votam, dar nu cum vor sa ne dirijeze ei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde