Nu este de joacă! Ai parcat și n-ai achitat? Primăria te-a amendat!

3023

Articole de la același autor

Începând de astăzi, oricine își lasă mașina într-o parcare publică cu plată din Constanța sau stațiunea Mamaia și nu achită prin sms taxa respectivă este pasibil de amendă. Constănțenii care și-au rezervat locul vor putea să și-l blocheze, iar cel care le ocupă parcarea riscă să fie amendat.

Autoritățile locale din municipiul Constanța au modificat regulamentul parcărilor cu plată din oraș și au introdus amenzi pentru cei care nu achită taxa, indiferent dacă este vorba despre parcările din cartiere, cele din centrul orașului sau cele din stațiunea Mamaia. În mod normal, sancțiunile ar putea fi aplicate începând de astăzi de polițiștii locali însă până pe 15 august se va face mai multă informare, se vor da avertismente astfel ca oamenii să fie responsabilizați că parcarea trebuie plătită.

"S-a propagat în spațiul public că, la Constanța, nu se mai plătește parcarea. Nu este adevărat! Parcarea s-a plătit dintotdeauna la Constanța. Regulamentul a fost, într-adevăr, inițial suspendat și ulterior anulat de instanță. Dar asta nu înseamnă că tarifele au fost abrogate. Ele sunt stabilite prin hotărâri distincte și sunt dintotdeauna la Constanța. 200 de lei costă rezervarea locului de parcare pe un an de zile, pentru zonele rezidențiale, iar tariful orar pentru parcările pe care le administrează Confort Urban este de 2 lei pe oră, cel mai mic tarif din România", a explicat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

"Peste 80.000 de mașini nu plătesc locul de parcare!"

Potrivit acestuia, Hotărârea Consiliului Local Constanța aprobată în ședința din 30 iulie, stabilește noi reguli și pentru parcările din zonele rezidențiale, acolo unde o parte a locatarilor și-au rezervat un loc pentru care plătesc taxa anuală de 200 de lei. "Cine își plătește taxa pentru rezervarea locului de parcare, 200 de lei, beneficiază de exclusivitate 24 de ore din 24. Pentru cei care parchează pe locul altcuiva intervine această sancțiune, la fel ca și când ai parcat în zona centrală și nu ai plătit parcarea. Era nevoie de a face aceste observații distincte, pentru a ne conforma cu toții astfel încât să ajungem la un echilibru. În zonele de reședință avem inventariate peste 30.000 de locuri de parcare, pentru a putea fi rezervate de către cei care au domiciliu în apropiere. Foarte puține, într-adevăr, având în vedere că, potrivit datelor, în municipiul Constanța avem aproximativ 95.000 de mașini pe persoană fizică, adică aparțin familiilor. Din acestea, plătesc rezervarea locului de parcare doar 15.000. Asta înseamnă că 80.000 de mașini fie nu au loc de parcare în vecinătate, fie nu plătesc. Sunt cartiere importante ale Constanței unde nu plătește toată lumea. De asemenea, la companii avem aproape 20.000 de mașini de firmă și plătesc doar 273 taxa de parcare. La acestea se adaugă mașinile de serviciu, mașinile de distribuție, care nu sunt înmatriculate în Constanța, mașinile în leasing, mașinile de Bulgaria, plus mașinile turiștilor", a subliniat primarul Constanței.


Campanie de informare, până la sfârșitul săptămânii

Deocamdată, polițiștii locali au demarat o campanie de informare a șoferilor care nu plătesc parcarea. Unii au primit deja în parbriz un bon, pe care era imprimată și fotografia autovehiculului parcat și în care li se solicita să utilizeze locurile de parcare cu plată doar după achitarea tarifului corespunzător zonei. "Le-am spus colegilor mei că vreau campanie de conștientizare și, cel puțin până pe 15 august, să nu se aplice nicio sancțiune. Peste tot să pună notificare, înștiințare, fără să dăm sancțiuni, pentru că s-a propagat atât de mult în spațiul public o minciună: că nu trebuie să plătești parcarea la Constanța. Deci, dacă ai parcat pe locul altcuiva în zona de reședință și nu ai plătit, plătești o sancțiune, dacă ai parcat într-o parcare cu plată și nu ai plătit, plătești o sancțiune, dacă ai parcat într-o parcare cu plată, ai plătit, dar ai depășit termenul, plătești o sancțiune", a completat primarul Decebal Făgădău.

Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3806 secunde