"Nu am votat la referendum, întrucât Iohannis l-a politizat"

203
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, duminică, la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală, că a votat pentru România și pentru români, pentru o echipă care să reprezinte țara noastră în Parlamentul European, să nu se poziționeze împotriva României, precizând însă că a luat decizia de a nu vota la referendum, după ce a văzut că președintele Iohannis 'a politizat' prin declarațiile sale acest scrutin.


"Am votat pentru România și pentru români, am votat pentru reprezentarea noastră în Parlamentul European, o reprezentare a unor oameni care să nu meargă să dea socoteală, ci să susțină prin argumente poziția României. Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziționeze împotriva României, în legislația europeană, în amendamentele pe care le depun să se regăsească și prioritățile României. Eu cred în România, cred în români și cred că o reprezentare demnă este ceea ce vor toți românii. Am votat astăzi pentru că eu cred că o Românie puternică, un stat membru puternic va conduce la o Uniune Europeană puternică", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că nu a votat la referendum și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a politizat acest scrutin prin declarațiile sale.

"Am votat astăzi doar la europarlamentare. Am spus că voi vota la referendum și, cum sunt un om al echilibrului, am considerat că trebuie să iau în considerare toate argumentele și să votez la referendum. Am văzut ultimele intervenții publice ale domnului președinte Iohannis și acest lucru m-a făcut să mă răzgândesc. În momentul în care condiționezi alegeri, fie că e pentru referendum, fie că este pentru europarlamentare, dar mai mult cele legate de referendum, de un Guvern mai bun, eu nu pot vota împotriva propriului meu Guvern. Deci, cred că a politizat acest lucru, cred că trebuia să lase referendumul fără a-l lega de anumite aspecte electorale, de aspecte politice sau de alegerile prezidențiale", a mai declarat Dăncilă, citată de romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.407 secunde