Mișcarea Populară face sondaj în rândul membrilor pe tema susținerii sau înființării unui nou partid

45

Articole de la același autor

Fundația Mișcarea Populară face un sondaj, în rândul membrilor săi, pe tema susținerii sau înființării unui nou partid politic.

"În cadrul dezbaterilor Fundației Mișcarea Populară la constituirea filialelor județene a apărut de multe ori întrebarea dacă Fundația Mișcarea Populară ar trebui să susțină sau nu înființarea unui unui nou partid politic care să sprijine proiectele lansate de fundație. În acest sens lansăm un sondaj de opinie prin care vrem să aflăm care sunt opțiunile membrilor Fundației Mișcarea Populară", se arată într-o postare pe site-ul oficial al Mișcării Populare.

Sondajul vrea să afle opțiunea simpatizanților fundației pentru "viitorul apropiat", având posibilitatea de a alege între trei variante de răspuns: "ar trebui să existe doar Fundația Mișcarea Populară", "ar trebui să existe Fundația Mișcarea Populară și un nou partid cu același nume 'Mișcarea Populară'", "ar trebui să existe doar un nou partid cu numele 'Mișcarea Populară'".

În postarea de pe site-ul Fundației Mișcarea Populară se precizează că sunt așteptate să se pronunțe pe tema respectivă cei care au depus adeziuni la fundație, până vineri, 24 mai, inclusiv.

Pe 14 mai, Fundația Mișcarea Populară informa că nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic.

"Fundația Mișcarea Populară nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenți cu intențiile din momentul constituirii și anume: crearea unei platforme a societății civile destinată atât dezbaterilor de idei cât și de analiză și soluții la problemele din societatea românească", se preciza într-un comunicat al Fundației.

Precizările Mișcării Populare au fost făcute ca urmare a apariției în presă a unor informații privind o eventuală transformare a fundației în partid politic, la sfârșitul lunii mai. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5397 secunde