Mese calde pentru vârstnici și facilități fiscale pentru contribuabili, la Mangalia

294
Mese calde pentru vârstnici și facilități fiscale pentru contribuabili, la Mangalia - mangalia-1585070792.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Mangalia informează cetățenii orașului că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență privind unele măsuri economice și fiscale, plata taxelor și impozitelor locale se prelungește până la data de 30 iunie, cu aplicarea reducerilor de 10% stipulată, în prezent, până la data de 31 martie.

Primăria Mangalia, prin Direcția de Asistență Socială, a început demersurile pentru aplicarea prevederilor articolului 8 din Ordonanța Militară Nr. 2 /21.03.2020. În acest sens, autoritățile locale identifică și iau în evidență persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor. Primele măsuri de sprijin pentru vârstnicii orașului au fost aplicate încă de la începutul săptămânii trecute, prin reprezentanții DAS, care ajută pensionarii orașului, astfel încât, aceștia să evite pe cât posibil ieșirile din casă, fiind categoria cea mai vulnerabilă în fața virusului.

Pe toată durata stării de urgență, municipalitatea aplică mai multe măsuri în vederea reducerii expunerii bătrânilor în afara locuințelor. Drept urmare, toți vârstnicii și persoanele cu dizabilități, beneficiari ai măsurilor sociale deja existente la nivelul comunității, vor primi acasă pachetele lunare oferite de autorități, dar și recompensele pentru împlinirea unor vârste. Pe toată durata stării de urgență, Primăria Mangalia va oferi o masă caldă, care va fi dusă la domiciliu, tuturor vârstnicilor care au nevoie de sprijinul autorităților pentru a trece mai ușor peste această perioadă critică.

"Principala noastră grijă este să protejăm persoanele cele mai vulnerabile în fața acestui virus. Ajutăm toți seniorii orașului, aflați în izolare sau care nu se pot îngriji singuri, care nu au rude sau alte persoane apropiate. Prin intermediul colegilor de la Asistență Socială, le ducem mâncare caldă, le facem cumpărăturile, le luăm medicamentele de care au nevoie și îi ajutăm cu orice mai vor, astfel încât să rămână în casă cât mai mult timp posibil, pe durata crizei", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Ședință de CL, în condiții speciale, la Mangalia

În altă ordine de idei, primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, a convocat consilierii locali la o ședință extraordinară pentru adoptarea unor măsuri cu caracter social, în contextul crizei umanitare cauzate de infecțiile cu Covid-19.

Din motive de siguranță, ședința se va desfășura în condiții speciale, la Clubul Nautic Callatis, vineri, 27 martie, începând cu ora 13.00. Pentru protejarea tuturor celor prezenți, ședința se va desfășura fără public, iar aleșii locali vor păstra distanța socială impusă de lege, fiind dotați cu măști, mănuși și soluții dezinfectante.

Printre proiectele înscrise pe ordinea de zi, se află documentul cu privire la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, pe anul în curs, dar și cel care se referă la folosirea excedentului bugetar pe anul 2019. Alte proiecte vizează reactualizarea planului de analiză și acoperire a riscurilor și schema de înștiințare a populației, avertizare și alarmare, la nivelul orașului.

Pentru cei interesați, ședința CL va putea fi urmărită pe site-ul municipalității, mangalia.ro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5273 secunde