Mesaj de "revoltă și indignare" din partea Premierului față de decizia Senatului

414
Mesaj de
Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis un mesaj de "revoltă și indignare" față de decizia Senatului de a amâna dezbaterea și aprobarea Legii carantinării și izolării promovată de Guvern, conform Agerpres.


"Dați-mi voie să transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea dezbaterii și aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziție instrumentele de luptă indispensabile de care avem nevoie în lupta contra epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare (...) Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe în roate și să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea și viața românilor. 


Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autoritățile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viața oamenilor, afectează sănătatea oamenilor, deci, capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii. Le mai solicit odată: adoptați legea! Legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situație de epidemie autoritățile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Țăndărei, de exemplu, dacă nu puteam institui carantina? S-ar fi împrăștiat virusul, probabil, în tot județul Ialomița și nu numai", a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI.


Premierul a participat, alături de ministrul Muncii și cel al Afacerilor Interne, la o ședință în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.


Comisia juridică a Senatului a decis, sâmbătă, la solicitarea reprezentanților PSD, amânarea până luni a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea și izolarea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6428 secunde