Maria Stavrositu: "Lista candidaților PDL Constanța pentru parlamentare nu a fost validată în Colegiul Director"

548
1
Maria Stavrositu:
Deputatul PDL Maria Stavrositu a declarat, ieri, pentru "Cuget Liber", că lista candidaților întocmită de Biroul Județean Constanța
nu a fost validată de către membrii Colegiului Director, pentru că "era greșită". 

"Au fost validate toate listele, mai puțin cea de la Constanța, pentru că era greșită", a precizat deputatul PDL Maria Stavrositu, evitând să comenteze mai mult pe subiect. 
Precizăm că, ieri, începând cu ora 12.00, a avut loc Colegiul Director al PDL, în cadrul căreia au fost supuse validării listele comunicate de către organizațiile județene privind candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Membrii PDL de la nivel central au discutat atât despre candidații partidului, cât și despre cei din Alianța România Dreaptă. În ceea ce privește județul nostru, situația este încă neclară, din cauza problemelor existente la nivel de partid, dar și de alianță.
Reamintim că, deși Biroul Permanent Național a decis că toți deputații și senatorii PDL își vor păstra colegiile câștigate în urma alegerilor din 2008, Biroul Permanent Județean Constanța nu a validat candidatura Mariei Stavrositu.

Țărăniștii fac sondaje de opinie
Mai mult de atât, reprezentanții PNȚCD Constanța au decis să "rupă" alianța, din cauza faptului că au fost nemulțumiți de felul în care au decurs negocierile cu PDL, acuzându-i pe aceștia că "fac oferte neserioase".
Cu privire la noua rundă de negocieri la nivel local ce trebuia să aibă loc ieri, liderul țărăniștilor din Constanța, Tudor Chesoi, a precizat: "Nu am discutat cu Gigi Chiru pentru o nouă negociere, deoarece vrem să facem sondaje de opinie. Protocolul încheiat la nivel național prevede că, acolo unde există candidați pentru un singur colegiu, se pot efectua sondaje de opinie pentru a afla cine anume are mai multe șanse să câștige. Vom face sondaje pe colegiile 8 și 9, unde s-a decis că vor candida Cătălin Anghel (n.r. - președintele Partidului Noua Republică Constanța) și Dănuț Culețu (n.r. - liderul Partidului Forța Civică Constanța), pentru a demonstra că avem un candidat mult mai bun decât ei, referindu-mă aici la profesorul Gheorghe Andrei".

MRU și Neamțu, la Arad. Blaga - la Timiș
Cu privire la celelalte candidaturi definitivate, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Director, menționăm că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu va încerca să câștige un colegiu senatorial la Arad. Tot la Arad va candida și liderul Noii Republici, Mihai Neamțu, dar pentru un loc în Camera Deputaților.
Potrivit unor surse din cadrul partidului, liderul PDL, Vasile Blaga, nu va mai candida la București, ci la Timiș, în timp ce Cristian Boureanu s-a mutat din Argeș la Vaslui. Mai mult de atât, Sever Voinescu a anunțat că nu ar mai fi interesat să candideze. Fostul ministru de Externe, Teodor Bacons-chi, va candida, potrivit spuselor lui Blaga, la Iași. În plus, președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan, a confirmat faptul că Elena Udrea va candida într-un colegiu din Neamț.
După validare, candidații vor fi verificați de Comisia de etică a Alianței România Dreaptă, pentru a se vedea dacă întrunesc criteriile de integritate. Aceștia trebuie să nu fi făcut afaceri cu bani publici, să nu fi colaborat cu fosta Securitate, să nu fie cercetați pentru acte de corupție sau incompatibilitate și să aibă o imagine publică bună. 


Comentează știrea

bobo
12 octombrie 2012
MARS

DE 4 ANI TOT RUPI PARTIDUL,

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Propuneri pentru Avocatul Poporului
Pagina a fost generata in 1.1104 secunde